Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin düzenlemiş olduğu “Geleceğin vizyoner mühendisleri nasıl olmalı?” adlı konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa; Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alçı, Prof. Dr. Fatih Altun, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Başkan Palancıoğlu’nun aynı zamanda akademisyen bir kimliği bulunması ve fakültelerinde başarılı bir öğretim üyesi olduğunu ifade eden Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alçı, "Başkanımızın emlak, inşaat ve harita bilgisi Talas’a çok yararlı bir hizmet vermesine vesile olacaktır" dedi.

Öğrencilere kendi deneyimlerinden bahseden ve onların başarılı birer mühendis olmaları için tavsiyelerde bulunan Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Türkiye’nin şuan ki durumu en verimli dönemler. Elinizin altında teknolojik bir sürü olanak var. İyi kullanın. İnsanlar internette bir şarkı dinleyeyim demek yerine bir arazi ölçümü nasıl yapılıyor onu öğreneyim derse birçok şeyi öğrenmiş olur. Şimdi olanaklar çok gelişti. Her şey artık dijital ortamda mevcut. Dersi internetten öğreniyorsunuz. İmkanlarınız olmasına rağmen kullanamıyorsunuz. Ben günümüz imkanlarıyla sizin yerinizde olsam uyumam bile. Zor şartlar insanı her zaman pişirir. Ama rahat şartlar rehavet verir. Onun için mücadele yeteneğiniz olmazsa çok zorlanırsınız.” dedi.

Çok çalışan bir insanın muhakkak başarılı olacağına vurgu yapan Başkan Palancıoğlu, “İster inşaat mühendisliği ister harita ya da tekstil mühendisliği olsun kişi o mesleği dert edinmiyorsa ve gece-gündüz çalışmıyorsa o insanda bir gelecek olmaz. O işi dert edinip çabalamak lazım. Arkadaşlar, mesleği iyi bileceksiniz; işinizle ilgili tecrübe sahibi olmanız lazım. İnsanlar sizin çalıştığınızı dert edindiğinizi gördükleri anda size yavaş yavaş yetki vermeye başlarlar. Ama iş seçmeye çalışırsanız iş de alamazsınız. Birde arkadaşlar güven çok önemli. Güvenilir ve çalışkan insanlar olduğunuzda hiçbir sıkıntı çekmezsiniz. Bu ülkenin sizlere ihtiyacı var. Bir fikrin peşine düşünüp yeni icatlar ortaya çıkarın. Kamu kurumunda sıradan bir mühendis olmak yerine özel sektöre çalışmak için gayret gösterin. İletişim çok önemli mümkün olduğunca konferanslar ve teknik gezilerle kendinizi yetiştirebildiğiniz kadar yetiştirin.” şeklinde ifade etti.

Türkiye’nin en büyük eksikliğinin kitap okumamak olduğunu hatırlatan Başkan Palancıoğlu, “Şuan Türkiye ekonomik olarak dünyada 16. sırada, kitap okuma oranında ise 90. sırada. Kitap okuma oranını artırmalıyız. Eş ve iş seçimi hayatınızdaki en önemli aşamalardır. Bu iki tercihte doğru karar verirseniz zannediyorum hayat boyu mutlu olursunuz. Ama bunlardan birinde yanlış karar verirseniz sizin için sıkıntılı günler bekliyor demektir. Yabancı dil çok önemli. Yabancı dilinizi geliştirin. Ve Avrupa ülkelerini muhakkak gezip göremeye çalışın. Zor şartlarda öğrenilen şeyler hiçbir zaman unutulmaz. Kendinizi iyi yetiştirirseniz ülkeye ve şahsınıza büyük menfaatler katarsınız.” diye konuştu.