Pınarbaşı Belediyesi öz kaynaklarını kullanarak, borçlanmadan 5 adet iş makinesi ve 3 adet arazi aracı olmak üzere toplamda 8 araç satın aldı. Alınan araçlar ilçede düzenlenen törenle, kurban kesilip dualar edilerek hizmete girdi.

İlçe merkezinde Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, Pınarbaşı Müftüsü Reşat Üstün, belediye çalışanları ve Pınarbaşı halkının katılımıyla düzenlenen törende konuşan Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, Kayseri’nin 147 köyü ile en geniş hizmet sahasına sahip ilçesinde hizmet seferberliğini sürdürdüklerini söyledi.

Pınarbaşı Belediyesi’nin yeni araçları için düzenlenen törende önce kurban kesildi, ardından da İlçe Müftüsü Reşat Üstün, yaptırdığı duada "Ya Rabbi Peygamber efendimizin buyurduğu üzere ’insanların hayırlısı insanlara hizmet edendir’ Hadis-i Şerifi mucibince bu iş makinelerini milletimizin ve devletimizin hizmetinde kullanmayı nasip eyle" ifadelerini kullandı.

Dualar eşliğinde araçların hizmete girmesinin ardından söz alan Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, "Belediyemizin öz kaynaklarını kullanarak, 5 kuruş borçlanmadan, peşin ödeme yapmak suretiyle, yaklaşık 2 milyon TL’ye bu araçları Pınarbaşı’ya kazandırdık. Hibe ya da bağış da almadık. Önümüzdeki sene yeni araçlarımız da gelecek inşallah, senenin son hizmeti de bu oldu, yeni araçlarımızın ilçemize ve halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Göreve geldikleri günden buyana ilçeye hizmet noktasında birçok ilke imza attıklarını ifade eden Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, araç alımıyla ilgili yaptığı değerlendirmede "İlçe halkımıza verdiğimiz sözlerin geçmişte olduğu gibi bugün de arkasındayız. Görevi devraldığımızdan bu yana halkımıza kaliteli hizmet sunabilmek için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmaya devam ediyoruz. Bilindiği üzere belediye yasasındaki değişikliğin ardından mahalleye dönüşen ilçemizdeki bütün köylere ve beldelere de hizmet götürme görevi Pınarbaşı Belediyemize verildi. Araç parkımızın yetersizliğini görünce bu açığı kapatmak için yola koyulduk ve ilçe tarihimizde ilk kez sıfır iş makineleri ve arazi araçlarını belediyemize kazandırdık." ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz dönemde ilçe merkezinde alt yapıdan üstyapıya birçok konuda ilerlemeler kaydettiklerini ifade eden Ataş, "Satın aldığımız 1 adet hidromek ekskavatör kazıcı kepçe, 1 adet Komotsu yükleyici, 1 adet Komatsu greyder, 2 adet Hidromek kazıcı ve yükleyici kepçenin yanısıra ekiplerimizin köylerimize her şartta ulaşımını sağlamak için de 3 adet Isuzu marka 47x4 D Max arazi aracı olmak üzere; 5 adet iş makinesi, 3 adet arazi aracını kazandırdık. Pınarbaşı da 147 köyü de hizmete doyacak" şeklinde konuştu.

Ataş, Pınarbaşı halkına verdikleri sözü fazlasıyla yerine getiriyor olmanın haklı gururunu yaşadıklarını da sözlerine ekledi.