Kayseri Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Hüseyin Hatemi “Şimdi ahlak kuralları hukuk ve ahlakın ortak ilkeleri itiraz konusu olmaktadır.” dedi.

Kayseri Erciyes Üniversitesi İktisadı ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen panele katılan İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hüseyin Hatemi hukuk öğrencilerine “Tabii hukuk acaba pozitif hukukun kaynağı olabilir mi?” konulu panelini anlattı.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Hüseyin Hatemi “Konu Tabii hukuk acaba Pozitif hukukun kaynağı olabilir mi? Olmuş mudur? Hala kaynak mıdır? Bu konuları bugün konuşacağız. Tabi hukuk, hukuk kavramında şunu temsil eder. Mesela dünyanın yuvarlak olduğu bunlar bilim adamlarının gözlemlerinden çıkartılmış ve kabul edilmiş ama kabul edilinceye kadar da itirazlara uğramıştır. Şimdi ahlak kuralları hukuk ve ahlakın ortak ilkeleri itiraz konusu olmaktadır. Eskiden belki bunlar pek olmazdı. Şimdi müspet ilim alanında, biyolojik bilimler alanında, tabii ilimler alanında itiraz eden pek kalmadı” dedi.