Saadet Partisi Bünyan 6. Olağan Kongresi yapıldı. İlçe başkanlığına Mehmet Sarıçiçek seçildi.

Kongreye İl Başkanı Mahmut Arıkan, Melikgazi İlçe Başkanı Erhan Arıcı, Talas İlçe Başkanı Metin Ekici’nin yanı sıra diğer partililer katıldı.

Saadet Partisi İl Başkanı Mahmut Arıkan, "Ortadoğu’nun darmadağın edildiği, İslam ülkelerinin parçalandığı, Müslümanların bilinçaltının işgal edildiği ve kafalarının karıştırıldığı çok tehlikeli bir dönemden geçiyoruz" dedi.

Arıkan, partisinin düzenlenen 6. Olağan Kongresi’nde, yeni oluşacak yönetimin büyük disiplin içinde çalışarak, Bünyan’da başarıya ulaşmak için gerekli çalışmayı yapacağına inandığını söyledi.

Türkiye ve dünyada gelişen olayların televizyon ve gazetelerden takip edildiğini belirten Arıkan, "Bunların içinde yaşıyoruz. En önemlisi ülke ve bölge olarak çok karanlık, karışık, kritik ve hassas dönemden geçiyoruz. Ortadoğu’nun darmadağın edildiği, İslam ülkelerinin parçalandığı, Müslümanların bilinçaltının işgal edildiği ve kafalarının karıştırıldığı çok tehlikeli bir dönemden geçiyoruz" diye konuştu.

İnsanların hayatlarını, canlarını kurtarmak ve yaşamlarına devam etmek için memleketlerinden ayrılmak zorunda kaldıklarına dikkati çeken Arıkan, "Bugün gerçekler saklanıyor. Seçimler öncesi yaptığımız kongrelerle manevi yığınak yapıyoruz. Seçim sonuçları şimdiden belliymiş gibi davranıyorlar. Birileri bunu bilinçaltına işlemeye çalışıyor. Bütün bu oyunları bozacağız. Bu anlamda tüm çalışmalarımızı yapıyoruz. Partimizin her kademesini eğitiyoruz" ifadesini kullandı.

Arıkan, şöyle devam etti:

"Bu ülkenin düşmanlarının ekmeğine yağ sürecek şekilde kutuplaştırılıyoruz. Bu ülkede ekonomik, ahlaki ve eğitimle ilgili sıkıntılar var. Burada en büyük sıkıntı, kutuplaştırma ve ötekileştirmektir. Bir ülke için en önemli olan birlik ve bütünlüktür. Birlik ve bütünlüğü güçlü ülke, ne kadar büyük sorunları olsa da onları yener. Birlik ve bütünlük yok ve kutuplaşma zirve yapmışsa sorunları çözmek mümkün bile değil. Sadece güçlü ülkelerin oyuncağı oluruz. 10 yıldır ihtilaf ettiğimiz konuları konuşuyoruz. Sen ’Sünnisin, Kürtsün, Lazsın, Çerkezsin ve ulusalcısın’ diye sesleniyorlar. 20 yıl önce bu şekilde kategorize edilmezdi. Ülkemizde yaşanan iki grubun savaşında Türkiye kaybediyor.

Güneydoğu noktasında herkes tedirgin. Ülke, bir gün zora düştüğünde herkesin birlikte mücadele edeceğine inanıyorum. Ortak paydalara kimsenin zarar vermeye hakkı yok. Zarar verdiğiniz zaman kendinizi toparlamanız kolay olmaz. Seçmenler, partisinin yanlışına ’yanlış’ diyemiyor ise ve bu yanlışında ısrar ederse, onun bu ülkeye faydası olmaz. Ekonomik olarak zor durumdayız. Herkes borçlu. Devletin de borcu var. Devletin borcunu da biz ödüyoruz."

Son zamanlarda yaşanan olaylara da değinen Arıkan;

“Saadet Partisi hiçbir kavganın taraftarı değildir. Çünkü kavgaya değil birliğe ihtiyaç vardır. Saadet Partimiz hiçbir kumpasın içinde yoktur, bundan sonra da olmayacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sadece ve sadece Hak’kın ve halkın yanında olacaktır. Kınayanların kınamasına aldırmadan, inandığı doğruları en gür sesle söylemeye devam edecektir. Biliyorsunuz, şimdilerde böyle haykırdığımız için bize ’Paralelci’ suçlaması yakıştırmaya çalışıyorlar. Şunu bilmeliyiz ki üzerimize oynanan bu oyun yeni değildir."

Saadet Partisi olarak Ergenekon operasyonu yapılırken "Elbette cuntacılarla hesaplaşılsın. Elbette millete tezgah kuranların yakasına yapışılsın. Elbette darbeciler en ağır cezalara çarptırılsın. Ama bu ordumuz yıpratılmamalı" dedik, "Hatırlayın, bunu dedik diye bize ne dediler? ’Bunlar Ergenekoncu!’ Ama ilahi adalete bakın ki bize Ergenekoncu diyenler, şimdi, ’Saadet haklıymış’ diyemedikleri için, ’Safmışız. Orduya kumpas kurulmuş’ diyorlar"

"Aynı iktidardan nimetlenenler, aynı havuzdan beslenenler, 12 yıl boyunca cemaatle el ele, kol kola beraber yürüyenler şimdi bize ’Bunlar Paralelci’ diyorlar. Kendi suçlarını örtbas etmek için bize saldırıyorlar, biz şucu ya da bucu değiliz, biz Milli Görüşçü’yüz.” dedi.