Kayseri Büyükşehir Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği etkinlikte yüzlerce vatandaş sağlık için pedal çevirdi.

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düzenlenen ancak olumsuz hava şartları nedeniyle ertelenen “Sağlık İçin Pedalla Bisiklet Koşusu” Talas Paraşüt Atlama Sahası’ndan başladı. İl Sağlık Müdürü İsmail Kılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu, ve İl Halk Sağlığı Müdürü Ömer Faruk Özyurt’un da katıldığı etkinliğin startını Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik verdi.

Start öncesinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kültür, sanat ve spor alanında yapılan çalışmaların Büyükşehir Belediyesi’nin en beğenilen çalışmaları arasında olduğunu söyledi. Kitle sporlarına önem verdiklerini ve 2 Nisan’dan itibaren doğa yürüyüşlerini de başlatacaklarını ifade eden Başkan Çelik, “Binlerce kişi ile Kayseri’nin eşsiz güzelliklerini birlikte yürüyeceğiz. Büyükşehir Belediyemiz bünyesindeki Spor A.Ş. her yaştan binlerce kişiye spor yapma imkanı sunuyor. Bu tür faaliyetlerimiz artarak devam edecek” dedi.

Talas Paraşüt İndirme Sahası’ndan hareketle Komando Caddesi ve Talas Caddesi’ni izleyerek Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’na çıktılar. Etkinlik Kadir Kas Spor ve Kongre Merkezi önünde sona erdi. Etkinlik sonunda konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç, "İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nde sağlık hakkı toplumdaki tüm vatandaşların beden ve ruh sağlığı yerinde bir şekilde hayat sürdürebilmeleri hakkıdır denilmektedir.

Sağlıklı toplumlar oluşturmak ve kaliteli sağlık hizmeti sunmak için sağlık çalışanlarının öncelikle kendi bilgisini arttırması, güncellemesi, yaptığı davranışlar ile rol model olması gerekmektedir. Her sağlık çalışanı fedakarca görev yapmakta olup, kendi sağlığını koruma adına gerektiği şekilde davranış sergilemelidir" dedi.

Dr. Kılıç, "Tıp Bayramı kapsamında motivasyon ve spor temalı sağlık için pedalla etkinliği ile sağlık çalışanlarını bir araya getirmek, spor yapmak ve stresten uzak bir gün geçirmeleri amaçlanmıştır. Etkinliğin organizasyonunu Kayseri Büyükşehir Belediyesi, İl SAğlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü yapmış olup, bisiklet etkinliği programına yaklaşık bin kişi katılmıştır.

Organizasyonda özellikle emeği ve desteği için Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin İşlertaş’a teşekkür ederiz" diye konuştu.