Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Erciyes Cumhuriyet Kupası Ralli Şampiyonası büyük ilgi gördü. Türkiye şampiyonlarının Erciyes’te yarıştığı ralli, bir ilk olarak Kayseri tarihine geçti.

Hafta sonu motor sporları tutkunlarının gözü kulağı Erciyes’teydi. Erciyes Cumhuriyet Kupası Ralli Şampiyonası profesyonel sporcuların katılımıyla yapıldı ve büyük ilgi gördü. Farklı etaplarda gerçekleştirilen şampiyonaya İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Aydın ve Kayseri’den pilotlar katıldı. Şampiyonaya Türkiye Ralli Şampiyonu unvanıyla iştirak eden Murat Bostancı Erciyes Cumhuriyet Kupası Ralli Şampiyonası’nın da birincisi oldu. Türkiye Tırmanma Şampiyonlarından Taner Şengezener şampiyonada ikinciliği, Ayhan Germirli ise üçüncülüğü aldı.

İki gün süren şampiyonada özellikle Hacılar-Hisarcık etabı ile Erciyes Piknik Alanında yapılan özel etap halkın büyük ilgisiyle karşılaştı.

ERCİYES’TE BİR İLK GERÇEKLEŞTİ

Erciyes Cumhuriyet Kupası ile ilgili açıklamalarda bulunan Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Murat Cahid Cıngı, Kayseri tarihinin ilk rallisini düzenlediklerini belirterek, şampiyonaya katılan profesyonel pilotlar ve teknik ekibin Kayseri’den son derece memnun ayrıldığını söyledi. Bir ilki gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Cıngı, "Erciyes Master Planı tüm hızıyla devam ediyor. Erciyes’in otomobil sporları için de kullanılmasını öngörüyorduk. Bunun neticesi olarak Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’na teklif götürdük ve kabul edildi. Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu bu devasa yatırımı sadece kış sporları ile münhasır kılmayıp Erciyes dağının tüm imkanlarından istifade edebileceğimiz bir ortam oluşturmaya gayret ediyoruz. Yürüyüş rotalarımız, bisiklet turlarımız ve zirve turlarımızın yanı sıra artık Erciyes otomobil sporları için de bir merkez haline geldi. Şampiyonaya olan ilgi ve alaka çok güzeldi. Halkımıza teşekkür ediyoruz. Otomobil sporlarını daha da yaygınlaştırmaya gayret edeceğiz" dedi.