Saadet Partisi (SP) İl Gençlik Kolları tarafından yapılan basın açıklamasında konuşan SP İl Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Öztürk, "Mescid-i Aksa tarihimizin ve inancımızın bize emanetidir. Emanetimize sahip çıkmak için bütün gücümüzle çalışacak İslam Birliğini tesis ederek hak ve adalet merkezli yeni bir dünya kuracağız" dedi.

Saadet Partisi il binasında yapılan basın açıklamasında konuşan SP İl Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Öztürk, "Müslümanların ilk kıblegahı Mescid-i Aksa; İslam dünyasının içinde bulunduğu kargaşa ortamından istifade edilerek korsan devlet İsrail tarafından işgal edilmekle kalmamış, 1967’den bu yana ilk defa tamamen ibadete kapatılmıştır. Mescid-i Aksa’yı yok ederek kendi batıl inançları doğrultusunda kutsal tapınaklarını inşa etmeyi en önemli gayeleri olarak gören işgalci Siyonistler, Mescid-i Akasa’nın sahipsiz kaldığını zannederek gözlerini iyice karartmışlardır. Nihai hedefleri Filistin’i işgal ve Müslümanları bölgeden çıkarmak olan İsrail, öncelikli hedef olarak Mescid-i Aksa’nın işgalini planlamıştır ve yıllardır süregelen sistematik uyutma seanslarıyla Müslümanları uyutmuşlardır. Mescid-i Aksa bir avuç müminin dirençleri ise bunca kargaşanın içinde duyulmamaktadır" ifadelerini kullandı.

Öztürk ayrıca, "Mescid-i Aksan’nın işgali için buranın Müslümanların kutsal mekanı olmadığı algısını yerleştirme çabaları vardır. Bu siyonistçe çabayı desteklemek için de öncelikli olarak Mescid-i Aksa’nın etrafını Yahudi yerleşimcileri yerleştirerek kuşatmışlar, ardından da bölgeyi Müslümanlardan arındırma çalışmasına girmişlerdir. Mescid-i Aksa’nın içini Müslümanlardan temelini de topraktan ayırmak suretiyle ilk kıblegamızı yıkmayı amaçlamaktadırlar. Azılı siyonist liderlerin gösterdiği hedefler doğrultusunda şimdi de Mescid-i Aksa tamamen ibadete kapatılmıştır. Başlatılan bu uygulama Müslümanların tepkisizliği karşısında kalıcı hale gelecektir. Müslümanları uyutan işgalci siyonistler Mescid-i Aksa’yı yakma girişiminde de bulunmuşlardır. Bir avuç inanmış Müslümanın direncinden daha fazlasına ihtiyaç vardır. Müslümanlar şuurlu tepkiler verdiği zaman iliklerine kadar titreyen siyonist İsrail militanları, şimdilerde ilk kıblegahımızda başıboş bir halde cirit atmaktadırlar" diye konuştu.

Sözlerini sürdüren Öztürk, "Bir Hz. Ömer, bir Selahattin Eyyubi, bir Yavuz Sultan Selim, bir ulu hakan Abdülhamit Han, bir Erbakan artık dünyada değiller ancak biz onların torunları, evlatları, öğrencileri olarak buradayız ve haykırıyoruz. Mescid-i Aksa yolunun yolcuları her daim ilk kıblegahına sahip çıkacaktır. Mescid-i Aksa tarihimizin ve inancımızın bize emanetidir. Emanetimize sahip çıkmak için bütün gücümüzle çalışacak İslam Birliğini tesis ederek hak ve adalet merkezli yeni bir dünya kuracağız" ifadelerini kullandı.