Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri AŞ ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘Onlar İçinde Bir Damla Yaşam’ projesi ile ilkokul öğrencilerine hayvan sevgisi aşılanıyor.

Proje kapsamında Kadir Has Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlik hakkında bilgiler veren Spor AŞ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Gülek, “Kayseri büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri AŞ ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütmüş olduğumuz ‘Onlar İçinde Bir Damla Yaşam’ adlı projesi için buradayız. Bu eğitim ile temel eğitim öğrencilerimizin hayvan sevgisini aşılamak ve onlara merhamet duygusunu iletmek için buradayız” dedi.

Gülek ayrıca, “Eğitim programımızın içerisinde hayvanlarında bir duygularının ve ailelerinin olduğunu, onlarında rahatsızlandıklarında ve hastalandıklarında kimlerle iletişim kurmaları hususunda burada bilgiler vermektir. Sonrasında da çevresinde yaşadığımız ortamlarda zarar görmemeleri için neler yapmamız gerektiğini anlatan bir tiyatro oyunumuz yer alaca” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte ayrıca, hayvanat bahçesi veterineri Hilal Akbaş ve Spor AŞ halkla ilişkiler birimi çalışanı çalışanı Ali Şahin Soylu tarafından çocuklara, sokak hayvanlarına karşı nasıl davranılacağı konusunda slayt eşliğinde bilgiler verildi.