Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitimi Müdürlüğü tarafından Okullar Arası ‘Wushu Taolu’ şampiyonası düzenlendi.

Talas Spor Salonu’ndan düzenlenen şampiyonaya, Gençler, Minikler ve Yıldızlar kategorisinde , 20 okuldan 90 sporcu katıldı. Kayseri’de ilk defa Wushu Şampiyonası düzenlendiğini söyleyen, Wushu Hakemi Yaşar Kurt, Wushu sporunun artık Kayseri’de okul sporları arasında yer aldığını söyledi. Turnuva hakkında bilgi veren Kurt, ”Turnuva okullar arası düzenlendi. Gençlik Spor İl Müdürlüğü destekledi. Okullar Arası Taolu Wushu Şampiyonası yapılıyor. Bu şampiyonaya Gençler, Minikler ve Yıldızlar kategorisinde sporcular katıldı. Şu ana kadar 20 tane okulumuz yarışmaya iştirak etmiş ve bunların içinden 90 tane sporcumuz katılmıştır. Şu anda yarışmamız devam ediyor. İleriki aşamalarda daha güzel gösteriler ortaya çıkacaktır. Wushu yıllardır okul sporlarına girememiştir. Ama son yıl ile geçen yıl bölgesel olarak sadece birkaç ilde yapılan okullar arası şampiyona bütün Türkiye’deki 80 ilimizi kapsayan şekilde gerçekleşmiştir” şeklinde konuştu.

Düzenlenen Şampiyona da Fatmanur Kurt gençler kategorisinde, Hasan Deniz Yıldızlar Kategorisinde, Emin Aslantaş da Minikler Kategorisinde birinci oldu.