Talas Belediyesi, Mimarlar Odası Kayseri Şubesi ve Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mimarlık Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen mimarlık haftası etkinliklerinde geleceğin mimarları Talas’ın tarihi ve kültürel mekanlarını yarışmayla öğrendi.

26-29 Ekim 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen mimarlık haftasında geleceğin mimarı öğrenciler, Talas’taki tarihi ve kültürel mekanları öğrenmek için yarıştı. Hem eğlenceli hem de öğretici yarışma, ilçenin tarihi Ali Saip Paşa Sokağı ve Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi gibi Talas Belediyesi’nin restore ederek turizme kazındırdığı mekanlarında gerçekleşti. 3’er kişilik 11 grupta yarışan öğrenciler, yerini tespit ettiği hakemlerin sorduğu bilgilendirici sorularla da öğrendiklerini pekiştirdi.

Yarışmada dereceye girenler için belediye önünde düzenlenen törene Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, ERÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Gonca Büyükmıhcı, Mimarlar Odası Kayseri Şube Başkanı Eda Velibaşoğlu, şehir dışından gelen misafirler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Başkan Palancıoğlu, tarihi Talas’ın eğlenceli bir yarışmayla öğretilmesinden duyduğu memnuniyeti belirterek, "Mimarlar, mühendisler ve şehir plancıları şehirlerin gelişiminde çok önemli bir görev üstleniyor. Birlik, beraberlik ve koordinasyon halinde yurtdışındaki gelişmeleri ve kültürümüzü, özgün bir şekilde hazırlayarak şehirlerimizi geliştirmeliyiz. Mimari, insanın ruhuna da hitap etmeli. Talas Belediyesi olarak, ilçemizin 40-50 yılını etkileyecek, kentsel dönüşüm ve planı olmayan bölgelere plan yapılmasıyla ilgili bir çalışma başlattık. İnşallah mimarlık ve mühendislik fakültelerimizle Talas çok estetik bir görünüme kavuşacak" dedi.

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören birlikte çektirilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.