Talas Belediyesi, Türk edebiyatının önemli isimlerinden merhum Necip Fazıl Kısakürek’i şiirleri ve hayatının anlatıldığı unutulmaz bir programla andı. Program üstadın talebeleri onu anlatırken salon tıklım tıklım doldu.

Türk edebiyatının unutulmaz şair, yazar ve düşünlerinden Necip Fazıl Kısakürek, uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek bir gecede yad edildi. Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve Kayseri televizyonlarının canlı verdiği geceye, üstadın talebeleri yazarlar Nuri Pakdil, Üstün İnanç, Prof. Dr. Nazif Gürdoğan, Mustafa Yazgan ve Recep Garip katılırken, program yapımcısı Hayati İnanç ve şair yazar Nuray Alper üstadın şiirlerini seslendirdi.

Ünlü sunucu Serdar Tuncer’in moderatörlüğündeki sohbet, salonu dolduran gençler tarafından pür dikkat dinlendi. Tuncer’in zaman zaman üstadın hatıralarını esprilerle anlatması salonu kahkahaya boğdu. Üstadı anmaya gelenlerle salon tıka basa dolunca kültür merkezinin sergi salonunda ek bir sinevizyon kurularak izleyiciler geri çevrilmedi.

Yaklaşık 3 saat süren programla ilgili görüşlerini paylaşan Vali Orhan Düzgün, "Türk edebiyat tarihinde söz ve şiir üstadı olan Necip Fazıl Kısakürek’in Kayseri’de anmanın, onun şiirlerini dinlemenin, onun rahle-i tedrisinde bulunmuş değerli büyüklerimizi dinlemenin, bizde oluşturduğu büyük bir mutluluk var. Bu programı düzenleyen Talas Belediyesi’ne ve Kayseri Yazarlar ve Şairler Derneği’ne teşekkür ediyorum" dedi.

Programın ev sahibi Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, üstadı Kayseri’nin geniş kitlerle buluşturan bir şehir olduğunu hatırlatarak, "Kayseri, Necip Fazıl’ın çok sevdiği bir şehir. Uykusunun hiçbir zaman bölünmesini istemeyen üstat, Kayserili bir misafiri geldiğinde hemen uyandırılmasını istermiş. Biz de bugün onun ruhaniyetiyle birlikte olduk. Buradaki kalabalık gösterdi ki insanlar onun yolunda. Böylelikle gençliğimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bu tür programları yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Üstadın talebelerinden yazar Nuri Pakdil, "Üstat Necip Fazıl’ı rahmetle, minnetle, özlemle ve şükranla anıyoruz. Hepimiz üstadın eserlerini okuyarak kendisine olan borcumuzu ödemeliyiz" ifadelerini kullandı.

Kayseri’de böyle bir programın yapılmasının takdire şayan olduğunu ifade eden yazar Prof. Dr. Nazif Gürdoğan, "Başarılı bir program oldu. Necip Fazıl, Anadolu’nun sesidir. Her alanda kalıcı eserler veren Türkiye’nin önemli düşünürlerindendir. Şiirleriyle, hikayeleriyle, oyunlarıyla Türkiye’nin yüz akıdır. Kayseri’de Necip Fazıl’ın anılması övgüye değer. İnşallah Anadolu’nun diğer şehirleri de Kayseri’yi örnek alırlar" şeklinde konuştu.

Yaklaşık üç saat boyunca ayakta bekleyerek sohbet havasındaki paneli dinleyenler ise üstat Necip Fazıl’ı gelecek kuşaklara aktarılan programa katılmaktan duydukları mutluluğu ifade etti.