Türk Eğitim Derneği (TED) Kayseri Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Ömer Özbakır ve Yönetim Kurulu Üyeleri Naim Tiritoğlu, Murat Kömürcü ile bir gurup eğitimci Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ı ziyaret ederek, belediyenin eğitime ve öğretime yönelik çalışmaları hakkında bilgi aldı.

TED Kayseri Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Ömer Özbakır, Melikgazi Belediyesince eğitime ve öğretime özel yapılan yatırım ve hizmetlerden dolayı eğitim camiası adına teşekkür ettiğini söyledi. Türk Eğitim Derneği Kayseri Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Ömer Özbakır, Başkan Memduh Büyükkılıç’ı Sarıkamış Harekatının 100. Yıl anısına hazırlanan ‘Şiirlerle Sarıkamış Şehitleri’ anma programına davet etti.

Melikgazi Belediyesi’nin eğitimin ve eğitimcinin dostu olduğunu hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, “Toplumların geleceğinin eğitime indeksli olduğunu biliyoruz. Bu amaç ile eğitime, eğitim tesislerine ve öğretime büyük önem veriyor ve her fırsatı değerlendirerek yatırım yapıyoruz. Kırtasiye yardımı ile başladığımız eğitim yatırımları, kışlık mont ve ayakkabı yardımları, eğitim seti, çanta ile devam etti. Son yıllarda işi büyüttük. Okullara spor salonları inşa ettik. Öğretmen odalarını tanzim ettik. Tiyatro ve toplantı salonları yaptık. Bahçe ve spor alanlarını yeniledik ve zenginleştirdik. Bununla kalmadık okul binaları yaparak milli eğitime bağışladık. 7 ayrı okul yaparak ilçemizin hizmetine sunduk. Bizim eğitim ve eğitimcinin dostu olduğumuz almış olduğumuz hayırsever ödülü ile tescillenmiştir. Ayrıca Sanat ve Meslek Edindirme kursları ile kitlelere hizmet veriyoruz” dedi.

Bu ülkenin değerlerine ve tarihine büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, ‘Şiirlerle Sarıkamış Şehitlerini Anma profgramına yapılan davetten son derece mutlu olduklarını ve bu tür etkinliklerde Melikgazi’nin her zaman var olacağını sözlerine ekledi.