Türk Kızılay’ı Genel Başkanlığı tarafından Erbil ve Kerkük’te yaşayan Türkmenlere Yardım kampanyası kapsamında, Türk Kızılay’ı Irak’ta yaşayan Türkmenlere yardım için 3 TIR ihtiyaç malzemesini yola çıkardı.

Türk Kızılay’ı Genel Başkanlığı tarafından Irak Erbil’de yaşayan Türkmenlere devam eden yardım kapsamında Türk Kızılay’ı koordinesinde toplanan yardımlar Kayseri Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, Türk Kızılay’ı Genel Müdür Yardımcısı Mintez Şimşek ve hayırseverler nezaretinde Irak Erbil’e gönderilmek üzere yola çıkarıldı.

Kayseri Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı “ Hayırlı bir iş için burada toplanmış bulunuyoruz. Kuzey Irak Erbil’de yaşayan Türkmen kardeşlerimiz için hazırlanan 3 TIR dolusu malzemeyi göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Türk Kızılay’ı son zamanda dünyanın her tarafından din, renk, ırk, dil ayrımı yapmaksızın Türkiye’nin güler yüzünü merhametini gösteren en önemli sivil toplum kuruluşlarımızdan bir tanesidir. Biz onların bu faaliyetleriyle ne kadar övünsek azdır. Nerede bir yardıma muhtaç ülke varsa Türkiye’nin içinde ve dışında Türk Kızılay’ı tüm hazırlıklarını en seri şeklide yaparak oraların yardımına koşmaktadır. Bu bizim için bir iftihar meselesidir” dedi.

Türk Kızılay’ı Genel Müdür Yardımcısı Mintez Şimşek “ Yaklaşık 6 aydan bu yana Türk Kızılay’ı olarak muhacir kardeşlerimize yardımlarımızı sürdürüyoruz. Fakat kış aylarının ağırlığı ve yaklaşan yeni çatışmalardan sonra özellikle Kerkük ve Diyala bölgesinde kış şartlarından dolayı oradaki vatandaşların ihtiyaçları her geçen gün büyüyor” dedi.

Şimşek “ Bu manada da şubelerimiz vasıtasıyla yardımlarımızı devam ettiriyoruz. Bugün burada Kayseri şubemizin tedarik ettiği 3 TIR yardımı Kerkük ve Erbil’e göndermek için buradayız. Bugün bu yardımlar buradan çıkacak ve Pazar günüde yardımlar Erbil’de dağıtılmaya başlayacaktır. Özellikle kış aylarında acil ihtiyaçlarımız çocuk maması, çocuk bezi, battaniye, yatak, yorgan gibi malzemeler oluşuyor” diye konuştu.

Şimşek son olarak “ Bu konuda tüm vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz. Türk Kızılay’ı olarak şimdiye kadar bölgeye 90 tır yardım malzemesi gönderdik. Fakat yardımlarımızın yetmediği ortadadır. Çünkü ihtiyaç duyan insan sayısı çok fazladır. Üç buçuk milyon insan yardım bekliyor. Tüm vatandaşlardan ve hayırseverlerden Türk Kızılay’ına yardım etmelerini bekliyoruz” dedi.