Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi geçtiğimiz günlerde yaptığı olağan kongrenin ardından tanışma ve kaynaşma toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıda konuşan Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi Başkanı Vedat Sağlam, "Bir milletin en değerli varlıklarından birisi de hiç şüphesiz ki düşünce insanlarıdır" dedi.

Anadolu Harikalar Diyarında düzenlenen toplantıda konuşan Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi Başkanı Vedat Sağlam, "Biliyorsunuz geçen hafta Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi olarak 7. olağan kongremizi tamamlayarak yönetimi arkadaşlarımızla devralmış bulunuyoruz. Sizlerde pek çok defa birçok dernek, vakıf, sendika gibi STK’ların genel kurullarının kavgalı, dövüşlü, çekişmeli olduğuna şahit olmuşsunuzdur. Bu manada oldukça sakin, derneğimizin ismine leke sürülmeyecek biçimde bir genel kurul yapmanın memnuniyeti içerisindeyiz. Allah bu işte yüzümüzün akıyla çıkmayı, emanete sahip olmayı ve sonraki ehil insanlara devretmeyi nasip etsin" diye konuştu.

Sağlam ayrıca, "Bir milletin en değerli varlıklarından birisi de hiç şüphesiz ki düşünce insanlarıdır. Yani siz aydınlardır. Toplumu ileri götüren, düşünsel manada besleyen, insanları bir arada tutan, kültürel birikimimizi gelecek nesillere aktaran ana damar aydınlardır. İşletmeci, ekonomist, tamirci, işçi veya farklı meslek gruplarından insan yetiştirmek kolaydır. Bu beli eğitim sürecinden sonra ulaşılabilecek bir hedeftir. Düzinelerce değişik meslek gruplarından yüz binlerce insan bulabilirsiniz. Hiç şüphesiz ki her meslek nitelik ister, bilgi ister, eğitim ister. Lakin aydın yetiştirilmez, doğulur. Sayıları da parmakla sayılacak kadar azdır. Değerli yazar arkadaşlar ne mutlu ki sizler bu toplumun, bu ülkenin düşünen, üreten aydın insanlarısınız ve ne mutlu ki Allah size böyle güzel nitelikler yüklemiş" şeklinde konuştu.