Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları çerçevesinde yayınlanan ’Bir Nefeste Kayseri’ adlı kitapları tanıtıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki,”Bu kitaplar yazılmazsa kültürümüz kaybolup gidecek” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, yayınlanan kitaplar sayesinde Kayseri’nin kültürünün kaybolmayacağını dile getirdi. Özhaseki, “Eğer bu kitaplar yazılmazsa çocuklarımız bile bilmeyecekler veya bizden 10 yaş genç olanlar o mahalleleri yaşamadıkları için kaybolup gidecek bir kültür bu. Bunlar yazılı hale gelirse geçmişe doğru bakıldığında sosyal hayatın nasıl olduğunu, insan ilişkisinin nasıl olduğunu, komşu ve ticaret ilişkilerinin nasıl bir şey olduğunu anlamış olacağız. Bu konuda özürlü bir toplumuz” dedi.

Özhaseki ayrıca, “Kitap okumayı zorluyoruz ama çokta başarılı olduğumuzu söyleyemeyiz. Belediye olarak raylı sistemde yolculuk yapan vatandaşlarımız sarsıntısız gittikleri için kitap okumalarını istedik. Duraklara kitaplıklar yaparak kitap koyduk. İlk gün o kitapların hepsi dağıldı fakat bir daha gelmedi. Götüren getirmiyor” diye konuştu.

Hunat Hatun Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen törene, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, AK Parti İl Başkanı Cahid Özden, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan ve yazarlar katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, daire olarak düzenlenen etkinlikler hakkında bilgiler verdi. Türkiye’de ilk defa bir belediyenin böyle bir eser yayınladığının altını çizen Durukan, “Başkanımızın talimatları doğrultusunda yıl içerisinde konserden tiyatroya, panellerden sergilere kadar birçok etkinlik gerçekleştirdik. Sadece geçtiğimiz yıl 200’den fazla etkinlik gerçekleştirdik ve bu etkinliklere de 500 binden fazla insan katıldı. Bu etkinlikler içerisinde bizi biraz daha heyecanlandıran ve mutlu eden çalışma Kayseri ve Kayseri kültürü ile ilgili yayınlar gerçekleştirmek ve kitaplar yazıp bunları sizlerle buluşturmaktı. Bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi olarak içerisinde Türkiye’de ilk defa bir belediye tarafından yayınlanmış şehir ansiklopedisinin de olduğu Kayseri ansiklopedisinin yer almış olduğu toplam 99 eseri sizlerin beğenisine sunduk” dedi.

Tanıtım toplantısına katılan ve kitapların yayınlanmasına öncülük eden eski belediye başkanlarından Şükrü Karatepe ise, Kayseri’nin belediyecilik anlamında marka olduğunu söyledi. Karatepe, “Bizim belediyemiz belediyecilik alanında marka olmuş bir belediyedir. Bu Mehmet Özhaseki ile zirveye çıkmış bir durumdur. Kayseri’de eskiden beri iyi bir belediyecilik yapıyorlar. Böyle bir ünümüz var. Gururlandığımız ve hep mutlu olduğumuz bir durumdur. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin ciddi yayın evlerinden biridir. Yayınları ile şehri ve şehrin kültürü ile ilgili önemli bir külliyat oluşturmuştur” ifadelerini kullandı.