Kayseri Ulaşım AŞ, ‘Toplu Taşıma Kullanımı ve Bilinçlendirme’ çalışmalarını kent merkezinden sonra ilçelerdeki okullarda verilen eğitimlerle sürdürüyor. Bugüne kadar eğitim verilen okul sayısı 49 oldu.

Kayseri Ulaşım AŞ tarafından başlatılan ’Toplu Taşıma Kullanımı ve Bilinçlendirme’ çalışmaları 2016 -2017 eğitim-öğretim yılında anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik eğitim çalışmaları yapılıyor. Kent merkezinde verilen eğitimlerin ardından, Develi, Hacılar, İncesu, Yeşilhisar, Yahyalı, Tomarza, Sarıoğlan, Bünyan ve Özvatan ilçelerinde yaklaşık 900 öğrenciye toplu taşımanın önemi anlatıldı. Eğitimlerde öğrencilere toplu taşıma araçlarını daha güvenli kullanmak için uyulması gereken kurallar ve toplu ulaşım araçlarını kullanmanın enerji verimliliğindeki önemi hakkında bilgiler verildi.

Kayseri Ulaşım AŞ Kalite ve Kurumsal Gelişim Departmanı personelleri proje kapsamında 40 merkez okul ve 9 ilçe okulunda olmak üzere toplam 49 okulda, 4100 öğrenciye toplu taşımayı anlattı. Güvenli ve verimli ulaşım bilincini artırmayı hedefleyen projede, öğrencilere ‘Gezgin Gökçe’ çocuk hikaye kitabı serisi ve tramvay maketleri de hediye ediliyor