Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Aylık Takip ve Koordinazyon toplantısında kaymakamlardan çocukları sportif, kültürel faaliyetler gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutan ve sosyal yaşama adapte olmalarını hızlandıran projelere daha fazla ağırlık vermelerini istedi.

Vali Orhan Düzgün başkanlığında kamu kurum ve kuruluşlarının hizmet ve yatırımlarının takip ve koordinasyonunu sağlamak amacıyla her ay yapılan Aylık Takip ve Koordinasyonun (ATAK) Kasım ayı toplantısında kamu adına yapılan çalışmalar ve hazırlanan projeler detaylarıyla birlikte ele alındı.

Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Kasım ayı Aylık Takip ve Koordinasyon (ATAK) Toplantısı’na Vali Yardımcıları Erdoğan Aygenç, Mehmet Emin Avcı, Mustafa Masatlı, Yasemin Özata Çetinkaya ve Mehmet Aktaş ve İlçe Kaymakamları ile Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Genel Sekreteri Fatih Gavgacı ve Valilik Dış İlişkiler AB Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Hakan Yiğit katıldı.

Vali Düzgün, Kaymakamlıklar ve ilgili kuruluşların gerçekleştirmiş olduğu projelerin kamu düzeninin sağlanması, toplumsal sorunların çözülmesi ve vatandaş odaklıyenilikler getirmesi açısından yararlı olduğuna değinerek, özellikle iş sağlığıve iş güvenliği ile geleceğimizin teminatı çocukların kötü alışkanlıklarından uzak tutulması yönünde hazırlanan projelerin önemine dikkati çekti.

Projelerin ve yatırımların zamanında gerçekleştirilmesi konusunda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini de vurgulayan Vali Düzgün, çocukları sportif, kültürel faaliyetler gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutan ve sosyal yaşama adapte olmalarını hızlandıran proje sayılarının artırılması gerektiğini ifade ederek, Kaymakamlardan bu yöndeki projelere daha fazla ağırlık vermelerini istedi.

Vali Düzgün, Avrupa Birliği tarafından desteklenen projelerden daha fazla faydalanmanın gerekliliğine işaret ederek, AB fonlarından kaynak kullanım oranının daha da artırılmasının öneminden bahsetti ve “Kaymakam arkadaşlarımız ve kamu kurumlarımız, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ile Dış İlişkiler AB Koordinasyon Merkezi ile daha sık görüşmeli, bu kurumlarımız ile proje eğitimine yönelik işbirliğine özel önem vermelidir” ifadelerini kullandı.

Vali Düzgün, konuşmasının ardından, toplantı gündeminde yer alan konular ile Kaymakamlıkların 2014 yılında gerçekleştirdiği, 2015 yılında da yapmayı planladığı projeler hakkında bilgiler aldı.