Kayseri Valisi Orhan Düzgün yayımladığı mesajında, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Büyük Önder Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 76. yıldönümünde, O’nu bir kez daha özlemle, saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Vali Orhan Düzgün yayımladığı mesajında, “Atatürk, yenilikçi ve ileriyi görebilen özellikleri, fikirleri, başarıları, eserleri ve de kılavuz edinmemiz için geride bıraktığı ilke ve devrimleri yanında büyük bir komutandır aynı zamanda. Türk Kurtuluş savaşına yön vermiş, kahraman ulusumuz ile birlikte “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolası ile zaferin en büyük mimarı olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nın bittiği yerde Türkiye’nin çağdaşlaşma savaşını başlatmış ve O’nun genç nesillere emanet ettiği ve ‘En Büyük Eserim’ diye nitelendirdiği Türkiye Cumhuriyetini milletiyle beraber kurmuştur.

İnanç, azim ve kararlılıkla sürdürdüğü mücadelesiyle Türk milletinin yeniden ayağa kalkmasına öncülük eden Gazi Mustafa Kemal, yokluk içinde var olma mücadelesini tüm dünya devletlerine göstermiş, sevgi ve saygı ile yad edilen büyük bir deha ve devlet adamı haline gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Düzgün ayrıca, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü andığımız bu günde bizlere düşen görev uğrunda büyük bedeller ödenerek Ata’mız tarafından bizlere emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni daha aydınlık yarınlara, gelecek nesillere taşımaktır. O’na ve aziz hatırasına saygının gereği olarak, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere karşı tek yürek olacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 76. yıldönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum” şeklinde konuştu.