Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında, "Bir ülkedeki eğitim sistemi ve öğretmenlerin eğitim anlayışı, o ülkenin her alanda kalkınmasına, ilerlemesine ve geleceğinde çok büyük etkiler oluşturmaktadır" ifadesinde bulundu.

Vali Düzgün, mesajını şu şekilde sürdürdü:

"Eğitim bugün kalkınmamızın ve gelişmemizin temel unsuru olmasının yanı sıra, aynı zamanda bir milletin dünya üzerindeki yerini de tayin eden stratejik bir değer olarak vurgulanmakta olup, bu anlamda ülkemizin aydınlanmasında ve gelecekte daha eğitimli, bilgili ve bilinçli bireyler oluşturulmasında öğretmenlerimizin bilgisi ve eğitim anlayışı son derece önemlidir.

Atatürk ilke ve inkılapları ışığında, çağın gereklerine uygun biçimde gelecek kuşakların yetiştirilmeleri için çaba gösteren öğretmenlerimizin, toplumun her kesiminde kabul gören saygıdeğer meslek mensupları olduğu herkes tarafından kabul edilen bir gerçektir.

Bu yüce mesleği yerine getirirken karşılaştıkları güçlükleri aşmalarında, öğretmenlerimize toplum olarak destek vermeli; onların düşüncelerinin, fikirlerinin çocuklarımız ile gençlerimizin yaşamına yön vereceğini ve zenginleştireceğini unutmamalıyız.

Değerli öğretmenlerimizin her geçen gün değişen ve gelişen dünyamızda kendilerini yenileyerek ve geliştirerek çocuklarımızın ihtiyacı olan bilgileri ve değerleri onlara aktarmalarını, iyi bir meslek sahibi olmakla birlikte “iyi bir insan” olmanın da önemini kavratmalarını diliyorum.

Bu düşüncelerle bütün öğretmenlerimizin gününü kutluyor, görevleri başındaki öğretmenlerimize başarılar, emeklilere sağlıklı ve huzurlu bir hayat, başta şehit öğretmenlerimiz olmak üzere ahirete intikal edenlere Allah’tan rahmet diliyorum."