Yahyalı Belediyesi ve Yahyalı Müftülüğü işbirliği ile Araştırmacı-Yazar Emine Şenlikoğlu ’nun konuşmacı olarak katıldığı "Muharrem Ayı Ve Kadın" konulu kadınlara yönelik konferans düzenledi.

Yahyalı Belediyesi Kültür Salonundaki konferansa Yahyalılı kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Konferansta, selamla konuşması yapan Esat Öztürk, " Muharrem ayının ilçemiz, Kayserimiz, Türkiyemiz hakkında hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim. Hepiniz "Muharrem Ayı Ve Kadın" konulu konferansımıza hoş geldiniz. Emine Şenlikoğlu hanımefendi diyince bizim ablamız demek geliyor içimizden. Bu sıcaklığı ilçemizde her zaman görürsünüz. Burası evliyalar diyarı, makarr-ı ulema. Her zaman güzellikler çıkmıştır buradan" dedi.

Başkan Öztürk, "Ben hanım kardeşlerimin, din gayreti konusunda her zaman imzasının olduğunu çok iyi biliyorum. Salonu tıklım tıklım doldurmaları bununda en güzel işaretidir diye düşünüyorum. Emine ablamız bizi çok uykusuz bıraktı doğrusu. Kıtlıkta verilen lokma unutulmaz derler, emine ablamızda bizim kıtlıktaki lokmamızdı. Bizim büyüyen ayağımız, konuşan dilimiz oldu. Ben huzurunuzda Emine Ablamıza evliyalar diyarına bir kez daha hoş geldiniz diyorum." diye konuştu.

"Muharrem Ayı Ve Kadın" konulu konferansa Emine Şenlikoğlu ’nu davet eden Yahyalı Müftülüğüne teşekkür eden Başkan Esat Öztürk " Bir belediye başkanı olarak ilçemize yapılacak her türlü güzelliğe, her türlü güzel hizmete bizim imzamızın olması lazım. Bu güzellikler artarak devam edecek." dedi.

Başkan Esat Öztürk’ün konuşmasının ardından alkışlarla sahneye çıkan Yazar Emine Şenlikoğlu basına kapalı olan ikinci bölümde "Muharrem Ayı Ve Kadın" konulu konuşmasını gerçekleştirdi