Yahyalı Verenel Derneği tarafından Suriye’deki insanlar için toplanan yardımlar dualarla Suriye’ye yollandı.

Yahyalı Kaymakamı Metin Esen, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı ve Yahyalı Müftüsü Ahmet İnceler, dernek yöneticileri ve halkın katıldığı tören Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Törende konuşma yapan Başkan Esat Öztürk kardeşliğin önemi vurguda bulunarak, " Bugün hava soğuk. Havanın soğuk olmasının bir avantajı var. Suriye’deki kardeşlerimizin hissettiklerini de burada hissetmek önemli. Tam da manidar bir iklim de bu konuşmayı yapıyoruz. Birazcık oradaki kardeşlerimizi hissedelim. Bizim şemsiyemiz, üzerimizde pardösümüz var ama oradaki kardeşlerimiz bunları bulamıyor" dedi.

Yahyalı’da idarecilik yapmanın, vatandaş olmanın, yaşamanın büyük şans olduğunu ifade eden Başkan Öztürk, " Biz Kaymakamlığı ile Belediyesi ile tüm kamu kurum kuruluşları ile ilçede yaşayan herkesle bir bütünüz. Biz Suriyeli kardeşlerimize sahip çıkmak zorundayız. Ben huzurunuzda Kaymakamımıza ve Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar ciddi bir destek verdiler. Bu destekler devam edecek. Yahyalı’ ya bir TIR yardım yetmez. Biz hayırda yarışmalıyız" diye konuştu.

Dernek yöneticisi Hüseyin Kiraz ise, " Yardımın toplanmasında emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Rabbimiz Kuran’da ’insan dik yokuşu aşamadı’ buyuruyor. O dik yokuş bir yoksulu giydirmek, bir açın karnına lokma götürmektir buyuruyor. İnşallah bu yardımlarınız o dik yokuşu aşmamıza vesile olacaktır."diye konuştu.

İlçe Müftüsü Ahmet İnceler tarafından yapılan duanın ardından, yardım TIR’ı toplanan yardımları ulaştırmak üzere Suriye’ye doğru yola çıktı.