Yahyalı Belediyesi Başkanı Esat Öztürk, Yahyalı İlçe merkezine yapılacak olan meydan projesiyle ilgili, kamulaştırma işlemlerinin sürdüğünü söyledi.

Yahyalı Belediyesi’nin projelerinden olan ‘Meydan Projesi’, alan tespitinin ardından kamulaştırma aşamasına geçti. Proje ile ilgili çalışmaların hızlı bir şekilde sürdüğünü söyleyen Belediye Başkanı Esat Öztürk, yapılacak olan meydan’ın projesinin hazır olduğunu belirterek, encümen kararı aldıklarını ve tapu işlemlerinin devam ettiğini söyledi. ‘Meydan Projesi’ne desteklerinden dolayı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’ye de teşekkür eden Öztürk, “Tapuya da gereken evrakları gönderdik. Mülkiyet sahipleriyle toplanacağız. Derlerse ki yerimize yer isteriz diye takas yapacağız. Biz paramızı isteriz derlerse paralarını vereceğiz. Onların istediği noktayla bizim belediyemizin ortak noktasında buluşacağız. Yurt dışına ve herhangi bir ilçeye gittiğimizde ilçeler şehirler metropol şehirler meydanlarıyla anılıyorlar. Yahyalımızın bu konuda birazcık sıkıntısı vardı” dedi.

’Meydan Projesi’nin sona ermesinden sonra Yahyalılı vatandaşların güzel bir meydan da çay içme fırsatı bulabileceğini söyleyen Öztürk, “Yahyalımız buna meydana hasret. Yahyalı ilçemizi temsil eden bir meydana sahip değiliz inşallah onu görecekler ki eşiyle çocuklarıyla gidip bir çay içebileceği güzel bir ’Cumhuriyet Meydanı’ alanımız çıkacak” ifadelerini kullandı.