Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç “Bugün çocuklar Ağırnas Bölgesinde yer alan Mimar Sinan müzesi ile bu bölgede yer alan yer altı şehrini gezerek tarihi ve doğa gezisinde bulundular. Görerek ve gezerek öğrendiler. Mimar Sinan hakkında detaylı bilgiler aldılar artık onlar da birer turizm elçimiz oldular” dedi.

Görerek Öğrenme Ve Bilgilendirme Önemli

Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesince her yıl geleneksel hale getirilen Çocuk Meclisi Yaz Kursları öğrencileri doğa yürüyüşünden sonra da bugün Ağırnas Bölgesinde yer alan Mimar Sinan Müzesi ile Yer altı şehrini büyük bir heyecan ile gezdiklerini söyledi.

Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi Yaz Okulu

Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi Yaz Okulu Ağırnas Bölgesinde yer alan Mimar Sinan Müzesi ve Yeraltı şehir gezisi ile öğrencilerin hem bilgilendirildiğini hem de bölge tarihi hakkında bilgiler verildiğini belirten Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç “Bugün çocuklar Ağırnas Bölgesinde yer alan Mimar Sinan Müzesi ile bu bölgede yer alan yeraltı şehrini gezerek tarihi ve doğa gezisinde bulundular. Görerek ve gezerek öğrendiler. Mimar Sinan hakkında detaylı bilgiler aldılar artık onlar da birer turizm elçimiz oldular. Mimar Sinan müzesi için yurtdışı ve yurt içinden yüzlerce turist gelmektedir. Özelikle Mimar ve Sanat tarihi üniversite öğrenceleri ile akademisyenlerin yoğun ilgi gösterdiği bir müzedir. Ayrıca yöreye özgün olan yer altı şehrini gezerek yöresel tarih bilgelerini öğrenerek yaşadıkları çevrenin tarihini öğrendiler. Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi Yaz Okulları aynı zamanda kültür ve doğa gezileri ile öğrencileri bilgilendirmektedir. Eğlenerek, gezerek ve görerek öğrenmektedirler “ dedi.