Yeşilay Cemiyet Kayseri Şube Başkanı Mehmet Adıgüzel ve yönetim kurulu üyeleri, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç‘ı makamında ziyaret ederek dumansız hava sahası, kapalı yerlere sigara içilmemesi, belediye örnek ve çalışmalarını bilgi alışverişinde bulunarak ortak projeler çalışmalarını değerlendirdi.

Yeşilay Cemiyeti Kayseri Şube Başkanı Mehmet Adıgüzel ziyarette yaptığı konuşmada, "Kayseri son yıllarda özellikle belediye çalışmaları ile huzur ortamı ve toplum barışını yaşamaktadır. Çünkü bir çok metruk yapı ve bina yıkılmış, gecekondular ıslah edilmiş dolayısı ile şehrin fiziki yaşamı değişirken sosyal ve toplumsal gelişmesine öncülük edinilmiştir. Ancak son yıllarda ülke genelinde sigara içme yaşının düşmesi, bonza-i gibi uyuşturucu alışkanlıkların artması ilimizi de tehdit etmektedir. Bu yönde Yeşilay olarak ortak çalışma ve projeler yapmak istiyoruz. Melikgazi Belediyesinin çevreci bir belediye olmasından ve Çocuk meclisinin çok dinamik çalışmasından dolayı ortak projeler yapacağız. Melikgazi belediyesi dumansız hava sahası uygulamasını başarı ile gerçekleştirerek bu yönde başarı bayrağı bulanmaktadır" dedi.

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Melikgazi Belediyesi olarak Çocuk meclisi Öğrencilerin her yıl geleneksel sigarayı bırakma kampanyası düzenlemektedir. Kapılı yerlerde sigara içmeme yasağını sıkı bir şekilde uygulamaktadır. Belediye olarak şehrin fiziki yapısını değiştirirken bireylerin kötü alışkanlıklardan korunması için spor sahaları, kültür merkezleri, sanat merkezleri oluşturuyoruz. Birçok kurs, seminer ve özel günler düzenleyerek toplumsal dinamikleri ayakta tutmaya çalışıyoruz. Herkesin ve her kesimin spor yapması için şehri parklarla donattık. Halk seminerleri ile içki ve sigaraya karşı halkı bilgilendiriyor ve bilinçlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Yeşilay Cemiyet Kayseri Şube yönetimi ile her zaman diyalog ve dayanışmasında içerisinde çalıştıklarını ve bu ziyaret vesilesi ile Yeşilay yönetimine teşekkür ettiğini ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, sigara, alkol ve uyuşturucu kullanımına karşı yapılması gereken her projede yer alacaklarını sözlerine ekledi.