Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Yeşilhisar ilçesine yaptırılan Kadın ve Gençlik Merkezi ile Park ve Spor Sahalarının Temel Atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, “Yapabileceğim her şeyin ölümüne arkasında durdum” dedi.

Temel atma törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Yeşilhisar Belediye Başkan Abdulkadir Akdeniz, hizmetlerinden dolayı Mehmet Özhaseki’ye teşekkür etti. Akdeniz, “Başkanımız, ilçelere 6360 sayılı yasa ile beraber ilçelere yapacakları yatırımlarla ilgili sözler vermişti. Allah başkanımızdan razı olsun. Gerçekten ilk olmak üzere Yeşilhisar’dan başladı. Gençlik merkezi, aşevi gibi hepsinin bir arada olduğu gerçekten güzel bir yatırım. Bizde buranın 7 bin metrekare yerini satın aldık ve kamulaştırdık. Bu hizmetin yapılabilmesi için büyükşehrimize bildirdik. Onlarda gerekli yatırımları yaptılar. Bunlar mutlaka ufak tefek yatırımlar ama şuanda Yeşilhisar’da 200 milyon TL yatırım devam ediyor. Gerçekten çok büyük bir yatırım. Onun için bunun kıymetini bilelim” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de, yapabileceği şeylerin ölümüne arkasında durduğunu söyledi. İlçelerin tamamını gezerek incelediğini söyleyen Özhaseki, “Ben seçim öncesinde bütün ilçelerimizi gezdim. Yeşilhisar’a da geldim. Buradaki ileri gelenleri toplayarak, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelerek burada neler yapılması gerektiğini, yasanın neler getireceğini, Yeşilhisarlılara neler katacağını ve Yeşilhisarlılara bir zararı var mı diye tek tek anlatmaya çalıştım. Hiç kimsenin önüne çıkıp da vaat edip de yapmadığım hiçbir şey kalmadı. Ne söylediysem yaptım. Yapabileceğim ne varsa söyledim, sonrada ölümüne arkasında durdum. Bunu zaten şehirde yaptıklarımdan da sizler görüyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri start butonuna basarak Kadın ve Gençlik Merkezi ile Park ve Spor Sahalarının temelini başlattı.