Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, görme engellilere yönelik düzenlenen yüzme kursunda, 20 görme engelli vatandaş yüzmeyi öğreniyor.

Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilen kursta 20 görme engelli vatandaş yüzme eğitimi alıyor. 8 ay önce yüzme eğitimi almaya başlayan görme engelli kursiyerler, eğitmenlerinin ve arkadaşlarının beğenisini topluyor. Görme engellilere yönelik verilen kurs hakkında bilgi veren, Yüzme Antrenörü Vacid Köse, görme engellilere yüzmeyi öğretmekten dolayı mutluluk duyduğunu söyleyerek, zor olanın bir eğitmen için en ideal olan eğitim olduğunu ifade etti. Normal insanlara kıyasla görme engellilerin yüzme eğitiminin daha zor olduğunu belirten Köse, şu ana kadar 15 kişinin yüzmeyi öğrendiğini söyledi. Köse, ” İl Müdürlüğümüzün sayesinde kurslar cumartesi ve pazar günleri oluyo. 20 kişilik bir grupla başladık yani çoğunluğu da 20 kişinin yani 15 in üzerindekiler yüzmeyi öğrendi. Görme engellilerin normal insanlara göre öğrenmesi daha zor gösterdiğiniz hareketi görmüyorlar onlara hareketi kendi üzerlerinde göstererek öğretmeye çalışıyoruz yüzme çok zor bir spor olmadığı için çünkü bir şekilde suyun kaldırma kuvveti olduğu için su da yüzerliliği sağlıyor. Normal insanlara göre çok iyi seviyede yüzmelerini bekleyemeyiz çünkü o kadar yapamıyorlar göremiyorlar ama kendilerini kurtaracak kadar yüzme öğretiyoruz. Görme engeli yüzmesine kesinlikle engel değil. Bütün engelli kardeşlerimizi yüzmeye davet ediyoruz burada biz onlara en iyi şekilde yüzmeyi öğretiyoruz bu eğitimi veriyoruz havuzumuzun saatleri görme engelli vatandaşlarımız geldiğinde sadece onlara ayrılıyor çünkü normal vatandaşlarla aynı saatte olması sıkıntı oluyor. Bu saatte sadece görme engelli vatandaşlarımıza ayırıyoruz ‘’ şeklinde konuştu.

“ENGELLER ÇALIŞMAKLA AŞILIR”

8 aydır yüzme kursuna katılım sağlayan, Mehmet Alper ismindeki bir kursiyer de, yüzde 92 görme engelli olduğunu söyleyerek,”Yüzmeyi yavaş yavaş öğrenmek üzereyiz hayattan kopmuyoruz yüzmeyi çalıştık çabaladık güzel bir şekilde yüzüyoruz yani. Hiçbir engel hiçbir şeye engel değildir engeller çalışmakla aşılır insana çalıştığından başkası yoktur yani, çalışarak yüzme öğrenilebiliyor. Yüzmeyi öğrendik şimdi yarı yüzüyoruz fakat daha ileride daha güzel yüzebiliriz çalışmalarımıza bağlı” dedi.