Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kilis’te yaptırılan atık su arıtma tesisi canlı yayınla açıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin katılımıyla 27 tesisin açılışı yapıldı. Uydu sistemi üzerinden açılışı yapılacak tesislerin bulunduğu illere canlı bağlanılarak gerçekleştirilen törende konuşan Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, atık su arıtma tesisinin 111 bin kişi için düşünüldüğünü ifade ederek, “Şuan Suriyeliler ile birlikte nüfusumuz 180 bin kişiyi aştı. Bu nedenle sayın başbakanımızdan ek tesis yapılmasını, bu tesisten çıkacak suyun tarım arazilerini sulamasını istiyoruz. Bulunduğumuz bölge Suriye sınırına sadece 3 kilometre mesafededir. Atık suları arıtmadan gönderebilirdik Suriye’ye ama yapmıyoruz. Ek tesisler için desteğinizi bekliyoruz.”

Başbakan Ahmet Davutoğlu da, Kilis’e ek tesisin kısa zamanda yapılacağını, Kilis’in Suriyelileri misafir ettiğini ne gerekiyorsa yapılacağını ifade etti. Törene katılanlar, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bu sözü üzerine büyük sevinç yaşadı.

Atık su arıtma tesisinin açılışına Vali Vekili Tolga Toğan, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Metin Karakuş, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Eryılmaz, Cuma Özdemir, Mehmet Akif Yavuzlu, daire amir ve müdürleri, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.