Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, belediye başkanlığına seçildiği günden bu yana 80 bin ton asfalt döktüklerini söyledi.

Belediye Başkanı Hasan Kara, basın mensuplarıyla Olea Otel’de yemekli bir araya geldi. Toplantıya Eski Milli Eğitim Bakanı Vehbi Dinçerler, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Eryılmaz, Cuma Özdemir, Belediye Meclis üyesi Hamdi Özkaptan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mahmut Selçuk ile basın mensupları katıldı. Eski Milli Eğitim Bakanı Vehbi Dinçerler, Belediye Başkanı Hasan Kara’ya hayırlı olsun dileklerinde bulunmak üzere Kilis’e geldiğini ifade ederek, “Sayın belediye başkanını çok çalışkan Ankara’da iş bitiren biridir. Bu nedenle Kilis’e büyük hizmetler vereceğini düşünüyorum” dedi.

Belediye Başkanı Hasan Kara, yaptığı açıklamada, Kilis Belediye Başkanlığı’na seçilmesinin üzerinden 6.5 ay geçtiğini ifade ederek, “Bu süre zarfında belediyeyi toparladık. Yeni bir sistem kuruyoruz. Belediyede satın alma birimi kurduk. Satın almalar tek elden yapılıyor. Bu süre zarfında gelirlerimizi attırdık. Scadalı sistemin kazı çalışmaları bitti. Bu sisteme kent merkezinin 3/2’ni dahil ettik. Geriye kalan bölümü kısa süre içerisinde bitireceğiz. Eskiden günde 5 ton civarında belki az fazla çöp toplanıyordu. Şimdi ise günlük 123 ton çöp toplanıyor. Çöp konusunda vatandaşlarımız daha duyarlı olması gerekir. Çöp alındıktan sonra gelişi güzel sağa sola çöp atılmaması gerekiyor” diye konuştu.

80 bin ton asfalt döktüklerini ifade eden Başkan Kara, “2 milyon TL’lik Gaziantep Büyükşehir belediyesi tarafından yaptığımız anlaşma gereği asfalt döküldü. Kilis Belediyesi olarak da biz 13 milyon TL değerinde sıcak asfalt döktük. Yaptığımız yamalar ile birlikte 95 bin ton asfalt döktük. Daha da yol yapacağız. Suriyelilerin şehrimize getirdiği bir yük var. Nüfusumuzdan fazla Suriyeli var. Belediyenin gücü her geçen gün artıyor. Küçük Sanayi Sitesinin bitimindeki Çevre yolundan başlayarak TOKİ’ye kadar olan 6 kilometrelik bir alanda, kaldırım, yürüyüş yolu, bisiklet yolu yapacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Önümüzdeki yıl park ve bahçelere gireceğiz. Bütün parkları elden getireceğiz. Parklarımız, oyun gruplarıyla, yeşil alanlarıyla banklarıyla çok güzel bir konuma gelecektir” şeklinde konuştu.

Başkan Kara, yapılandırma ile belediyeye su, çevre temizlik vergisi ile emlak borcu bulunan vatandaşların borçlarını ödemelerini, yeni yıldan itibaren ödemeyenlerden icra yolu ile tahsil edeceklerini sözlerine ekledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Eryılmaz, Scadalı sistemin entegrasyonu için çalıştıklarını ifade ederek, “Bir ay sonra bu işlem tamamlanacaktır. Göreve geldiklerinde 4 bin abonenin bağlantısı yapılmış iken şimdi ise 15 bin abonenin bağlantısı yapıldı. Kanalizasyon, su başta olmak üzere büyük mesafeler kat edildi. Asfalt olayını belediye başkanımız anlattı. Şu zamana kadar Kilis’te hiç böyle bir asfalt çalışması gördünüz mü? İnşallah önümüzdeki yıl daha güzel şeyler yapılacak. Temizlik konusunda vatandaşlarımıza büyük görevler düşüyor. Herkesin daha duyarlı olmasını istiyoruz. İnşaat artıkları konusunda çok hasasız, gerekli cezai işlemleri de bina yaptıranlara uyguluyoruz. Biz gece gündüz demeden hizmet ediyoruz. Halkımızın da bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Cuma Özdemir ise bu yıl farklı bir 7 Aralık programı gerçekleşeceğini ifade ederek, “Kilis’in kurtuluşunu en iyi şekilde kutlamak istiyoruz. 20-30 önce olduğu gibi canlı olacaktır. Konserlerimiz olacak. Ünlü sanatçılar getiriyoruz. Tam bir festival gibi olacak. Resmi törenlerden önce kortej yapacağız. Esnaflarımız araçları ile geçerken vatandaşlara ürettikleri ürünlerden atacaklar. Mehter takımı gösteri yapacak. Bin kişilik bir resepsiyon verilecek. Belediyedeki atıl birimleri tek tek kapattık. Soğuk hava deposunu, mezbahaneyi kapattık. Mezarlıkta çalışmalar yapıyoruz. Önümüzdeki yıl kültür etkinlikleri daha fazla olacaktır” dedi.