Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, kadınlarla yapılan toplantılara devam ediyor.

İki ayrı mekanda programlara katılan Başkan Kara, kadınların sorunlarına dinleyerek şu ana kadar yapılan ve bundan sonra yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Belediye Başkanı Hasan Kara ilk olarak Belediye İş Merkezi’nde Kilis Belediyesi tarafından yapılan Mozaik Kursu’nda eğitim gören kadınları ziyaret etti. Kadınların yapmış olduğu mozaik çalışmalarını inceleyen Başkan Kara, daha sonra kadınlara Belediye ile ilgili sorunlarını sordu. Kadın kursiyerler, bu tarz kursların devam etmesini ve kadınların bu işlerde istihdam edilmesi gerektiğini ifade etti. Dolmuş güzergahları ile ilgili şikayetlerini de dile getiren kadınlar, kaldırım işgaline son verdiği için Belediye Başkanı Hasan Kara’ya teşekkür etti.

Belediye Başkanı Kara, 6 aylık süre içerisinde Kilis’te birçok şeyi değiştirdiklerini ve değiştirmeye devam edeceklerini söyledi. Kara, “Kilis’te bugüne kadar yapılmamış asfalt çalışması yaptık. Kilis genelinde 90 bin ton asfalt döktük. İnsanlar daha önce evinin penceresini açamazken şimdi rahat rahat açabiliyorlar. Temizlik konusunda ciddi mesafeler kat ettik. Kilis şu an tertemiz” derken Kilis’in yeşile ihtiyacı olduğunu bunu da gerçekleştireceklerini ifade etti.

Orman Bakanlığı ile görüştüğünü 8 bin gül, 2 bin ağaç sözü aldığını söyleyen Başkan Kara, “Merak etmeyin, Kilis yemyeşil olacak. Bundan şüpheniz olmasın. Ama bunları koruyacak olan da sizlersiniz. Lütfen yapılan hizmetlere sahip çıkın ve koruyun” dedi.

Başkan Kara, Kilis’te sadece kadınların gidebileceği bir fitnes salonu yapacaklarını, kadınlara yönelik park ve cafe çalışmalarının da sürdüğünü ifade etti.

Belediye Başkanı Hasan Kara daha sonra, Gülten ve Ömer Ünlükahraman Anaokulu’nda düzenlenen programa katılarak kadınlarla bir süre sohbet ederek sorunlarını dinledi.

Başkan Hasan Kara’ya Başkan Yardımcısı Cuma Özdemir eşlik etti.