Belediye Başkanı Hasan Kara’nın Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile yaptığı yoğun görüşmeler sonrası, Resul Osman Dağına piknik mesire alanı yapılması kararlaştırıldı.

Yaklaşık bin 640 dönümlük alanın tamamına yapılacak olan piknik mesire alanı, Kilis’te böyle büyük bir yere olan ihtiyacı giderecek ve Kilis halkının hizmetine sunulacak. Böylece vatandaşlar tatil günlerini dinlenerek geçirme imkanı bulacak.

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara seçim esnasında vatandaşlara büyük bir yeşil alan sözü verdiklerini ve bu sözü yerine getirmek için çeşitli çalışma ve araştırmalar yaptıklarını söyledi.

Başkan Kara, “Kilisimizin böyle bir yere ihtiyacı vardı. Biz de bunun farkındaydık. Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu ile yaptığımız görüşmeler neticesinde bu alanı piknik mesire alanı yapma kararını aldık. Yazın serin ve temiz havası ile bilinen Resul Osman Dağı muhteşem manzarası ile Kilis’te yaşayanlar için vazgeçilmez bir yer olacak. Halkın kentin gürültü, hava kirliliği ve diğer olumsuzluklardan uzaklaşarak sportif, sağlık ve dinlenme amaçlı ihtiyaçlarını giderebileceği ender yerlerden biri olacak. Kilis’e hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Resul Osman Dağı Piknik Mesire Alanında sportif aktivite yapılabilecek alanlar, yürüyüş ve seyir terasları yer alacak. Daha sonraki aşamada kır kahvesi, büfe, yağmur barınağı, çeşme, otopark, gözlem kulesi, bungalov evler ve diğer tesisler yapılması planlanıyor.

OSB ALANI KAMULAŞTIRILIYOR

Bu arada Ankara’daki temaslarını sürdürün Başkan Hasan Kara bir müjde daha verdi. Organize Sanayi Bölgesi alanının kamulaştırılması için ek ödenek konusunda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile görüşerek söz aldı. Görüşme esnasında Kilis Milletvekilleri Ahmet Salih Dal, Fuat Karakuş, OSB Başkanı Mehmet Kanar, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Metin Karakuş ve OSB Yönetim Kurulu üyesi Mahmut Ulutaş da hazır bulundu.