Kilis’te, “Camiler Haftası” Aleaddin Yavaşça Kültür Merkezi’nde kutlandı. Müftülük bu yıl şehrin kalbinde “Camii ve Gençlik” konusunu ön plana çıkararak gençliği Camiye teşvik etmeyi amaçlıyor.

Camiler Haftası program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Belediye Başkanı Hasan Kara, yaptığı konuşmada camiler ve gençlik konusunun önemine değindi. Kara, “Camilerimizi özellikle gençlerimiz başta olmak üzere çocuklarımız, annelerimizin, kızlarımızın gittiği bir yer haline getirmeliyiz” dedi.

Bu yıl çok güzel bir konunun belirlendiğini ifade eden Başkan Kara, “Camiler şehrin kalbinde olmalı. Biz de imar planımızı camileri merkeze alarak yapmalıyız. Medine örneğinde olduğu gibi. Mescid-i Nebevi şehrin tam merkezinde bulunuyor” dedi.

Belediye olarak üzerimize düşen ne varsa biz yapmaya hazırız diyen Başkan Kara, “Belediyenin görevi sadece temizlik değildir. Sadece asfalt değildir. Belediyenin görevi aynı zamanda sosyal faaliyetlerdir. İnsan ve gelecek nesillere önem vermektir” diye konuştu.

Başkan Kara, “Biz geçen hafta itibari ile Belediye ve Müftülük olarak Cuma günleri sabah namazında buluşalım programı düzenlemeye başladık. Bu programa herkesi bekliyoruz. Özellikle gençlerimizi bekliyoruz. Özellikle bayanlarımızı bekliyoruz, çocuklarımızı bekliyoruz. Bizim çocuklarımızı Şehrin kalbi olan camilere alıştırmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Başkan Kara, temizlik konusunda vatandaşlardan belediyeye arka çıkılmasını istedi. Küçük bir anket yapan Başkan Kara, kaldırımların işgal edilmemesi konusunda programa katılanlardan tam destek aldı.

Programa, Vali Yardımcısı Hakan Ezgi, Belediye Başkanı Hasan Kara, İl Özel Genel Sekreteri Mustafa Bolat, 7 Aralık Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Türer, İl Müftüsü Mustafa Karatepe, daire amir ve müdürleri katıldı.

Toplantıda Yrd. Doç. Dr. Bünyamin Açıkalın bir konferans verildi. . Camiler haftası programı ödüllerin verilmesi ile son buldu.