İl Emniyet Müdürlüğü brifing salonunda 50 civarında mahalle muhtarının katılımı ile değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda ilk olarak Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, tarafından Kilis’te genel durumu, ildeki Suriyeli misafirlerin değerlendirmesi, düğün, nişan, asker uğurlama gibi eğlencelerde yaşanan olumsuzluklar ile trafikte motosikletlerden kaynaklanan çeşitli problemler hakkında istatistiki bilgilerle beraber görsel sunum yapıldı.

İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir tarafından yapılan sunumda; Özellikle yaz aylarında düzenlenen ve bir kısmı 3 gün süren düğün, nişan, sünnet ve asker uğurlama merasimlerinde tabanca, av tüfeği ve kuru sıkı tabancalarla havaya ateş edildiği, geç saatlerde havai fişek atıldığı ve davranışların toplumu tedirgin etmesi nedeni ile bu konuda bir açıklama yapmanın kaçınılmaz olduğu ifade edildi.

Emniyet Müdürü Özdemir, motosiklet kullanıcılarında karşılaşılan ehliyetsizlik, görevli memura direnme, donanımsız (kasksız) kullanma, plaka katlama ya da takmama, ön kaldırma (akrobasi), modifiye (teknik değişiklik) etme, fazla yolcu taşıma, yarış ve aşırı hız yapma, düzensiz park etme vb. olumsuz davranışların kazalara neden olduğu gibi İl trafiğini de olumsuz yönde etkilediği belirtti.

Özdemir, toplantı sonunda mahalle muhtarlarına toplantıya katılımlarından dolayı teşekkür ederken, göstermiş olduğu fedakarlık ve misafirperverlik için de tüm Kilislilere teşekkürlerini iletti. Muhtarlar ile sürekli iç içe olacaklarını, bu tür toplantılara devam edileceğini belirtti.

Daha sonra mahalle muhtarlarının Kilis’le ilgili tespit ettiği sorunlar paylaşıldı ve çözüm önerileri değerlendirildi.