Kilis Ticaret ve Sanayi Odası (KİTSO) ile Çalışma ve İŞKUR Kilis İl Müdürlüğü arasında İşkur Hizmet Noktası Protokolü imzalandı.

KİTSO Toplantı Salonunda gerçekleştirilen imza töreninde konuşan KİTSO Başkanı Mehmet Erdal Öndeş, "Türkiye genelinde başlatılan istihdam seferberliğine katkı sağlamak amacıyla, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası ile Kilis İşkur İl Müdürlüğü arasında İşkur Hizmet Noktası Protokolü imzaladık. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi Şurasında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın iş dünyasına yaptığı ‘İstihdam Seferberliği’ çağrısının ardından ülke genelinde başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor. Bu çerçevede Kilis Ticaret ve Sanayi Odası ile Kilis İşkur İl Müdürlüğü arasında ‘İşkur Hizmet Noktası’ oluşturmaya karar verdik. Bu amaçla bu gün imzaladığımız protokolün hayırlı olmasını diliyorum. Bu protokoller yaygınlaştıkça Türkiye genelinde Oda ve Borsalar İşkur Hizmet Noktaları haline gelecek ve hizmet, işveren ile iş arayanların ayağına gelecek. İstihdama yönelik çözümler hız kazanacak. Protokol çerçevesinde kurulacak Hizmet Noktasında ilimiz iş dünyasının tüm eleman ihtiyaçları, çalışanların mesleki eğitimi, mesleki yeterlilik belgesi talepleri ve stajyer ihtiyaçları toplanacak. Burada kurulacak birimden herkes bilgi alabilecek ve işlem yapabilecek. Kilis’te istihdam seferberliğine katkı sağlamak amacıyla yürüttüğümüz çalışmalar Valimiz İsmail Çataklı’nın öncülüğünde devam ediyor. Bu konudaki desteklerinden dolayı Valimize huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Çalışma ve İŞKUR Kilis İl Müdürü Nurettin Köksal ise Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın iş dünyasına yaptığı ‘İstihdam Seferberliği’ çağrısının ardından İşkur Hizmet Noktası oluşturduklarını ifade ederek, “Türkiye’de işsizlik oranı yüzde 10 civarlarında Kilis’te ise yüzde 7.5 oranında, sanayicilerin en büyük sıkıntısı kalifiye elaman sıkıntısıdır. Her Çarşamba Kilis Ticaret ve Sanayi Odasında bir görevlimiz hazır bulanarak, sanayicilerimizin sorunlarını dinleyerek, çözüm noktası bulacaklar. Her hafta bir toplantı yapacağız” diye konuştu.