Kilis Belediyesi 2014-2019 Vizyon Çalıştayı Antalya Kemer’de yapıldı.

Vizyon Çalıştayı Belediye Başkanı Av. Hasan Kara Başkanlığında, Belediye Başkan Yardımcıları Cuma Özdemir, Mehmet Akif Yavuzlu ve Mehmet Ali Eryılmaz başta olmak üzere Belediye Meclis Üyeleri ile daire müdürlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Vizyon Çalıştayı Belediye Başkanı Hasan Kara’nın açış konuşması ve akabinde yapmış olduğu çalışmaları anlatan slayt sunumu ile başladı.

Başkan Kara, 30 Mart’tan bu yana Kilis’te ilkleri yaşattıklarını söyledi. Kilis’in 19. Yılını coşkuyla kutladıklarını söyleyen Kara, “Ramazan’da Cumhuriyet Caddesi başta olmak üzere çeşitli yerleri trafiğe kapatarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Türkiye’de belki de ilk olan mahallelerde sahur programları yaptık. Çok geniş çapta asfalt çalışması yaptık. Temizlik seferberliği başlattık. Scada sistemi çok yakın zamanda tamamen devreye girecek” dedi.

Başkan Kara, Kilis’in Vizyonunun burada belirleneceğini ve alınan kararların geleceği etkileyeceğini söylerken, “Ortak akıl, ortak vizyon, ortak söylemimizi burada belirleyeceğiz. Hayaller ve rüyalar olmadan hiçbir şey yapılamaz. Kilis’te bir sinerji oluşturacağız” dedi.

Çalıştay da, daire müdürleri birimleri ile ilgili yaptıkları çalışmaları anlatan sunumlar yaptı. Yapılan sunumlar üzerinde detaylı bir şekilde konuşulup tartışıldı. Eğitime katılanlar da sunumlara katkı sağlayarak ortaya verimli bilgiler sundu. Eğitimin 3. Gününde LORBI Ajans’tan Mustafa Kaya daha önce gezip gördüğü Kilis’le ilgili sunum yaptı. Kilis’in bir markasının olması gerektiğini vurgulayan Kaya, “ Kilis ‘Kadim bir şehir’ bunun üzerinden gidilerek bir şeyler yapılabilir. Tarihi yapı da korunarak güzel şeyler yapılabilir” dedi.

Çalıştayın son gününde yapılan çalışmaların analizi yapılarak, 2015 yılı lansman çalışması da yapılmış oldu. Çıkan kararlar rapor haline getirildi. Daha geniş bir toplantı halinde çalışma yapılacağı karara bağlandı.