Kilis Belediyesi tarafından başlatılan yeraltı çöp konteyneri uygulamasına ilk olarak Sabah Pazarı bölgesinde başlandı.

Yol kenarlarına bırakılan çöp konteynerlerini yeraltına alarak olası görüntü kirliliğini ortadan kaldırmayı amaçlayan Kilis Belediyesi şimdilik şehrin 5 noktasında bu uygulamayı hayata geçirecek. Bu yerler, Sabah Pazarı, Adnan Menderes Bulvarı, Murtaza Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi üzeri.

Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Hasan Kara, temizlik işinin Belediyelerin en önemli görevlerinden biri olduğunu ve bu işin daha modern ve sağlıklı yöntemlerle yapılacağını ifade etti.

Başkan Kara, “Daha yaşanılabilir ver herkesin yaşamaktan onur duyacağı bir şehir oluşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Belediyemiz çöp konteynerlerini yer altına alarak şehir estetiği, çevre ve halk sağlığı açısından önemli bir çalışmaya imza atıyor. Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün başlatmış olduğu proje ile çevreye kötü koku yayan sinek üremesine neden olan, çevre sağlığını olumsuz etkileyen etkenleri ortadan kaldıracaktır” dedi.

Yapılan çalışma vatandaşlar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanırken Belediye Başkanı Hasan Kara’ya teşekkür edildi.