Kilis’in sahip olduğu taşınmaz kültür varlıkları Kilis Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından özverili bir çalışmayla kitap haline getirildi.

Kilis’e ait kültür varlıklarımızın güncel bilgileri, tescil fişleri ve fotoğrafları bu çalışmada yer aldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Aldemir kitapla ilgili şunları söyledi:

“Kilis Kültür Envanteri” İlk çağlardan beri ilimizde yaşamış ve iz bırakmış uygarlıkların günümüzde bizlere kadar ulaşan kültürel mirasını tespit etmek, bir araya getirmek, ilimizin geçmişine sahip çıkmak, geleceğini planlarken daha donanımlı olmamızı ve doğru kararlar vermemizi sağlayacaktır.İlimizde bulunan kültürel mirasın korunması, sergilenmesi, bu mirasa sahip çıkılması ve gelecek kuşaklara aktarılması, kültürümüzü ve tarihimizi zenginleştiren unsurlardır. Tespit edilmeyen hiç bir kültürel değerin korumasının da yapılamayacağı gerçeğinden hareketle, İlimizin tarihini, arkeolojisini, sivil mimari örnekleri ile kültürel dokusunu belirleyen ‘Kilis Taşınmaz Kültür Envanteri’ adlı çalışmamızı sonuçlandırılarak ilgililerin takdirine sunduk. Valimiz Sayın Süleyman Tapsız’ın destekleriyle bu yıl dördüncü kitabımızı kültür hayatımıza kazandırdık. İki kıymetli eseri daha 2014 yılı bitmeden basmayı planlıyoruz. Böylece 2014 yılında 6 kitap basmış olacağız. Bu çalışmalarımızda bizlere destek veren başta Valimiz Sayın Süleyman Tapsız’a, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sayın Mustafa Bolat’a ve müdürlüğümüz çalışanlarına şükranlarımı arz ederim.”