Kilis Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Ali Eryılmaz, kentin trafiğinin rahatlaması için 25 kavşak yapılması için protokol imzalandığını söyledi.

Başkan Yardımcısı Eryılmaz, Akıllı kavşakların sözleşmesini imzaladıklarını ifade ederek, “İnşallah bu yıl Kilis merkezi genelinde bütün kavşaklar düzgün güzel kullanılabilir trafiği rahatlatacak peyzaj ve göze hoş gelecek şekilde olacaktır. Projelerin yapımı sonucunda 25 adet kavşak tek merkezden kontrol edilecektir” dedi.

17 adet kavşakta da yeşil dalga ve akıllı kavşak uygulaması yapılacağını ifade eden Eryılmaz, “Bu kavşaklar sayesinde hem trafik akışı hızlanacak. Hemde trafik kazaları azalmış olacaktır. Kavşak düzenlemesi yapılacak akıllı kavşaklar ise İsmar kavşağı, Kan Merkeze Kavşağı, Stadyum kavşağı, Şok Kavşağı, 15 Temmuz Kavşağı, Adliye Kavşağı. Tekel kavşağı, Haıc Cümbüş Kavşağı, İtfaiye kavşağı, Kayabaş Cami kavşağı, Fidanlık Kavşağı, Sebze Hali Kavşağı, Ahmet Tanir Kışlalı Kavşağı ile Mantar bariyerler yapılacak. Egemenlik Kavşağı bağımız olarak yapılacak. Yeşil Dalga kurulacak kavşaklar ise Küçük Sanayi Sitesi Kavşağı, Dinazlorlu Park Kavşağı, Şeyh Mansur Kavşağı, Özel İdare Kavşağı. TOKİ kavşağı. Ekrem Çetin Mahallesi Kavşağı, Hastane Kavşağı, Enerjili LED’li Flaşör kurulacak kavşaklar ise Çengel Caddesi Kavşağı, Ünverdi Kavşağı ile Kesik Minare Kavşağıdır. Belediye Başkanımız Hasan Kara, belediye meclis üyelerimiz, Fen İşleri Müdürlüğü, Plan Proje Müdürlüğü, İmar Müdürlüğü ve Su İşleri Müdürlüğü belediye personeli ile işçilerimizle hep beraber Kilis halkımıza daha iyi hizmet vermek için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.