29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kilis’te törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan kutlama törenlerine; Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Hasan Kara, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, Kilis Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnce, daire amir ve müdürleri, askeri ve sivil erkan, adli ve idari yargı mensupları, vatandaşlar, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Tören; Vali Süleyman Tapsız Belediye Başkanı Hasan Kara, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce’nin halkın bayramını kutlaması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra şiirler okundu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Vali Süleyman Tapsız, yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin ilanının 91. yıldönümünü, ilk günkü gibi büyük bir gurur, heyecan ve coşku ile kutladıklarını ifade ederek, “İmkansızlık ve çaresizlikleri yenerek İstiklal Harbimizi kazanmamızı sağlayan kahramanlarımız tarafından bizlere armağan edilen Cumhuriyet, bizim için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi, toplumsal ve siyasal değişim projesidir. Cumhuriyet her şeyden önce barışın ve huzurun gölgesinde büyüyen demokrasi ağacıdır. Bu millet sahip olduğu değerlere her ne koşul altında olursa olsun sahip çıkan, kardeşliği din, dil, ırk, mezhep gibi bölücü unsurlara feda etmemeye yeminli bir millettir” dedi.

Vali Tapsız, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yılında güzel ülkemiz, dünyada GSYİH sıralamasında 16. sırada, OECD ile G-20 büyük ekonomik topluluklarının kurucularından bir tanesi ve Avrupa’nın 6. büyük ekonomisi durumundadır. Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümü olan 2023 yılında ülkemiz, dünyada ekonomide ve sosyal yaşam standartlarında ümit ediyorum ki ilk 3’te yerini alacaktır. Tabi ki bu hep birlikte çalışmakla, birliğimizi ve dirliğimizi bozmak isteyenlere karşı dik durmakla mümkün olacaktır. 91 yıl önce yaşananlar, bizlere bugünümüzü armağan edenlerin zaferiydi. Bıraktıkları miras, çok az millete nasip olacak kadar büyük ve onurlu bir sorumluluk. Hem bizden öncekilere hem de bizden sonrakilere karşı taşıdığımız sorumluluk ağır ancak, bir o kadar da gurur verici. Bu bilinçle her gün bir basamak daha yükselmek için neler yapabileceğimizin hesabını yapmalı, emanetçisi olduğumuz mirası bizden sonrakilere çok daha iyi koşullar altında teslim etmeliyiz.Bu tarihi gün dolayısıyla, başta büyük devlet adamı ve eşsiz komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, eşsiz fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen, daima hatırlayacağımız istiklal mücadelemizin gazi ve şehitlerine minnet ve şükranlarımı sunuyor, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Bu duygularla, Saygıdeğer Kilisli Hemşerilerimin, yarınlarımızın teminatı sevgili çocuklarımızın ve gençlerimizin Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutlarken, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91’inci yıldönümünün ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere Vali Süleyman Tapsız ve protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi. Törenler resmigeçit ile sona erdi.