İYİ-DER ve Hicret Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfının “Bir çocuk da sen giydir. Ağlayan yüzler gülsün” sloganıyla yola çıkarak her yıl düzenlemiş olduğu Giydirme Kampanyasının bu yıl 16.sı İrfan Yurdun’da yapılarak Kilis halkının büyük bir teveccühü oldu.

Giydirme programına Vali Yardımcısı Ulaş Akhan Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Arslan, İl Müftüsü Mahmut Karatepe AFAD Başkanı İlhami Akgül ve Hicret Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Osman Gezgin hicret vakfı mütevelli heyeti ve çok sayıda yardım gönüllüsü katıldı.

Hicret Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Osman Gezgin, yaptığı konuşmasında “Kampanyamızın adı Ağlayan yüzler gülsün. Aslını isterseniz hepimiz ağlayanı olmayan bir dünyanın peşindeyiz. Yıllardır eğitim, kültür, yardımlaşma, maneviyat vb. her alanda yaptığımız faaliyetlerin özü de bu aslında. Biz, kimse ağlamasın istiyoruz. Dünyada da ağlamasın ahirette de ağlamasın. Bu manada halen bir yandan yerli halkımızın ısınmadan gıdaya en temel ihtiyaçlarına cevap vermeye devam ederken, diğer yandan coğrafyamızın yetimlerinin, Suriyeli sığınmacı kardeşlerimizin elinden tutmaya çalışıyoruz. Bugün ise sizlerin de destek ve yardımlarıyla bin 150 ilkokul öğrencimizi üşütmemek için toplanmış bulunuyoruz. 580 erkek ve 570 kız olmak üzere toplam bin 150 öğrencimize kaban giydireceğiz. Evet, herkese yetişemeyebiliriz ama bunlara yetiştik işte Allaha şükürler olsun" dedi.

Kampanyaya desteklerini esirgemeyen hayırsever Abdulkadir Tanrıaşıkı, Hacı Ömer Faruk Kayabaş ve Hacı Fazlı Akbal’a plaket takdim edildi. Daha sonra çeşitli okullardan gelen öğrenciler giydirilerek programa devam edildi.