29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Kilis’te, normal kutlamaların yanı sıra Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından, alternatif çelenk sunma töreni düzenlendi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi törenleri gün içerisinde Kilis’te kutlanırken, CHP ile ADD ise saat 12.00’de Cumhuriyet Anıtı’na çelenk sunarak İstiklal Marşı okudu.

Alternatif çelenk sunma törenine; CHP İl Başkan Vekili Ahmet Öztürk, Merkez İlçe Başkanı Talat Kurt, ADD Kilis Şube Başkanı Mehtap Okatan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

ADD Kilis Şube Başkanı Mehtap Okatan, yaptığı konuşmada, bir Cumhuriyet Bayramını daha tarihin en karanlık döneminde, ancak umut dolu ve mücadele azmi ile kutladıklarını ifade ederek, ”Cumhuriyetin ve demokrasinin kazanımları ile iktidar olanlar, ne yazık ki kendilerini bu makama taşıyan çağdaş düzenin yok edicisi görevini üslenmişler, cumhuriyetle hesaplaşmayı son noktalara taşımışlardır. Ne yazık ki yok edilen sadece Atatürk devrimleri ve laik cumhuriyet değerleri olmakla kalmamış, insanı insan yapan bütün değerlere saldırılmış, güvenlik, hukuk, eğitim, sağlık, iş yasaları, çalışma barışı, ekonomik bağımsızlık, bankacılık sistemi yok edilmiştir. Halkımızın bütün yokluklara katlanarak on yıllarca dişinden tırnağından artırarak yarattığı ekonomik değerler, üretim tesisleri, özelleştirme adı altında yağmalanmış ve yok edilmiştir. Cumhuriyet kurulurken Atatürk ve silah arkadaşlarının sağladığımız kardeşlik ortamı yok edilmiş, halkımız etnik ve dinsel guruplara bölünmüş, kardeş kavgası körüklenmiştir. Ülke bölünme aşamasına getirilmiş, yeniden şehit cenazeleri gelmeye başlamış buna ek olarak komşu ve kardeş ülkelerin içişlerine karışılarak onları da bölünme noktasına götüren hamlelerde emperyalizmin maşası olmuşuz. Cumhuriyetin simgesi TC, kamu binalarından indirilmiş, bayrağımız ayaklar altına alınmış, okullar tahrip edilmiş bu yetmezmiş gibi cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk’ün heykellerine sistemli saldırılar başlatılmıştır. Ülkemizin içinde bulunan bu karanlık tabloyu değiştirmek elimizdedir. Ayrım gözetmeden ülkesini seven herkesle birleşmek, sıkıntılar içinde yüzen halkımızın acılarını içimizde hissetmek çözümünde yardımcı olmak vazgeçilmez görevimizdir. Bir kez başardık. Yine başaracağız. Bu duygularla güzel günler görme umuduyla Cumhuriyet Bayramımızı 91. yılını kutluyorum" dedi.