Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Kadıoğlu, 26 Kasım 2014 tarih ve 29157 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi hakkındaki 2014/43 Nolu Tebliğ" de, 20 Aralık 2014 tarih ve 29211 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 2014/57 No’lu Tebliğ ile değişiklik yapıldığını söyledi.

Konu ile ilgili bilgi veren İl Müdürü Songül Kadıoğlu, öncelikle başvuru süresinin 23 Ocak 2015 tarihine kadar uzatıldığını ifade ederek, “En az 7 yıl süre ile noterden kiralanmış olmak şartıyla gerçek veya tüzel kişilerden kiralanmış araziler üzerinde de tesis yapmak amacıyla başvuru yapılabilecektir, 6. - 7. ve 8. Etaplarda hibe desteğinden faydalanan yatırımcılarımızın, mevcut tesisleri için alternatif enerji üretimine yönelik kapasite artırımı ve teknoloji yenileme konusunda başvuru yapabileceklerdir, program çerçevesinde proje sunmak isteyen yatırımcılarımızın, 23 ocak 2014 tarihi mesai bitimine kadar www.tarim.gov.tr adresinden elektronik ortamda girişlerini yapmış olmaları gerekmektedir” dedi.

Kadıoğlu, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi hakkındaki 2014/43 Nolu Tebliğ ve eklerinin www.kilis.tarim.gov.tr veya "www.tarim.gov.tr" adreslerinden elektronik olarak edinilebileceğini, konu hakkında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü İl Proje Yürütme Biriminden de detaylı bilgi alınabileceğini sözlerine ekledi.