AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, Kilis’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, tarihlere altın harflerle yazılan, 7 Aralık 1921 tarihinde kazanılan zaferi, Kilis’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yılını idrak etmenin onurunu yaşadıklarını ifade ederek, “Kilis’imizin direnişi, milli mücadele tarihimizin en parlak savunmalarından biri olmuştur. Tüm olumsuz şartlara rağmen aziz milletimiz, sahip olduğu bağımsızlık inancıyla, eşine az rastlanır bir kahramanlık örneği sergileyerek düşman işgalinden kurtarmış ve özgürlüğe kavuşturmuştur. Kilis’i düşman işgalinden kurtarmak için tarihe altın sayfalar açanlar, ‘Ölmek var, dönmek yok’ parolasıyla yola çıkmışlardır. Bu şehrin halkı, ülkemiz işgal altındayken milli mücadele ateşini yakan, namusunu, toprağını ve bayrağını savunmak için muhteşem bir direniş destanı yazmış olan bir halktır. Bu şehrin halkı düşmanına karşı korkusuz; dostuna karşı sınırsız bir merhamet sahibidir. Suriyeli kardeşlerimizle ekmeklerini paylaşmaları bunun en açık göstergesidir.Bundan 93 yıl önce sadece Kilis’te değil Anadolu’nun her karışında verilen eşsiz mücadele sonucunda bu millet, dünyaya özgürlükten vazgeçmeyeceğini bir kez daha göstermiştir“ dedi.

Anadolu’nun giriş kapısı olarak adlandırılan Kilis, sıcak iklimi ve yerleşmeye müsait coğrafyası nedeniyle onlarca medeniyete beşiklik ettiğini vurgulayan Dal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bereketli coğrafyalara renkli ve zengin kültürlere beşiklik eden Kilis, tarih boyunca ticari hayatı, mimariyi, edebiyatı, kültürü ve sanatı dorukta yaşamıştır. Her dönemde hareketli ticari hayata sahip olan ve aynı zamanda sayısız sanatçı ve bilim adamı yetiştiren Kilis, başta yorgancılık olmak üzere geleneksek el sanatları alanında bayrağı en önde taşıyan şehirlerimizden biridir. Anadolu’nun Ortadoğu’ya açılan penceresi olan Kilis’ten Öncüpınar Sınır Kapısıyla Suriye ve diğer Arap ülkelerine; 40 kilometre mesafedeki Gaziantep Uluslararası Havalimanı ile yurt dışına ve birçok büyükşehire erişmek mümkündür.“