Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu tamamlanan tarihi Ulu Cami’nin açılışı yapıldı.

Kalabalık bir cemaatle kılınan sabah namazı sonrası açılışı yapılan Ulu Cami dualar ve ilahiler ile vatandaşlar için ibadete açıldı.

Ulu Cami’nin açılışına Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara’nın yanı sıra Kilis Valisi Süleyman Tapsız, İl Müftüsü Mahmut Karetepe, İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hasan Kara camilerin İslami açıdan önemli yerler olduğunu ifade etti. Başkan Kara, “Camiler özellikle ülkemizdeki Ulu Camiler kent yaşamımız için çok önemli yer tutmaktadır. Ulu Cami kentin mihenk taşlarıdır. Bugünde böyle muhteşem bir mabedin açılışı için burada bulunmaktayız. Sabahın bu bereketli vaktinde camiye gelen cemaatimize teşekkür ediyorum. Bu güzel mabedin vatana millete hayırlı olmasını Cenabı Haktan niyaz ediyorum. Emeği geçen herkese teşekküre ediyorum” dedi.

Vali Süleyman Tapsız da Ulu Cami’nin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek Caminin kente yeniden hayırlı olması dileğinde bulundu.

Konuşmalar sonrası cami cemaatine Kilis Belediyesi tarafından hazırlanan kahvaltı dağıtıldı.