Kilis 7 Aralık Üniversitesi Yusuf Şerefoğlu Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü 4. Sınıf öğrencileri, Öğretim Görevlisi Nilgün Katrancı’nın yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi dersi kapsamında, ilköğretim öğrencilerine kişisel hijyen ve ağız bakımı eğitimi verdi.

Hemşire adayları, Kilis İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen Karataş Mahallesi’ndeki Şehit Sakıp ilköğretim Okulu’nda kişisel hijyen ve ağız bakımı ile ilgili yaklaşık 350 ilköğretim öğrencisine gruplar halinde eğitim verdi.

Eğitim sırasında el yıkama tekniği ve özellikle diş fırçalama tekniği görsel olarak anlatıldı. Eğitim sonrasında İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Musabeyli İlçesi Diş Hekimi Aslan Işık, öğrencilere diş muayenesi yaptı. Muayene sonrası öğrencileri teşvik için diş fırçası ve diş macunları hediye olarak verildi. Her öğrenciye özel hazırlanan diş fırçalama tablosu sınıf öğretmenlerine teslim edildi. Ayrıca düzenli diş fırçalayan öğrencilere verilmek üzere hikaye kitapları hediye edildi.

Etkinlik sonrası okul içindeki dersliklere verilmek üzere Hemşirelik Bölümü öğrencileri tarafından temin edilen ecza dolabı ve dolap için gerekli malzemeler okula hediye edildi.