Amatör Spor Haftası nedeniyle sporcuların yaptığı gösteriler katılanları büyüledi.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen şölene farklı yaş gruplarından çok sayıda öğrenci katıldı. Şölene katılan öğrenciler, Cumhuriyet Meydanında tekvando, judo ve karete gibi geleneksel spor branşlarında hünerlerini sergiledi. Sporcuların gösterileri izleyenleri büyüledi.

Kilis Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mahmut Özkan, yaptığı konuşmada, her yıl düzenli olarak 13-19 Ekim tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftası etkinliklerinin Türkiye genelindeki tüm illerde kutlandığını söyledi

Gençlere seslenen Özkan, ’’Sevgili gençler, sizlerin kötü alışkanlıklardan uzak kalmanızı, spor alanlarına yönelmenizi ve yeşil alanlarda spor yapmanızı istiyoruz. Kilis’te yapılan tesisler bitmek üzere. Kilis’te çok güzel tesisler oldu. Hepinizi spor alanlarına davet ediyorum. Özellikle bu topluma faydalı bireyler olmanızı istiyorum. Çünkü bu ülkenin spor yapan gençlerine ihtiyacı var’’ dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Remzi Arkaltı ise, bu yıl ikincisini kutladıkları Amatör Spor Haftası’nın 81 ilde kutlanmasının gurur verici bir durum olduğuna dikkat çekerek, “Amacımız amatör spora dikkat çekmek çekmektir. Çocuklarımızın dinamik enerjilerini iyi yolda kullanarak bu çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan arındırıp spor gibi iyi yola yönlendirmektir. 81 ilde olduğu gibi bugün Bursa’da Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın başkanlığında yürüyüşler düzenlendi’’ ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmalar ve gösterilerden sonra Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Remzi Arkaltı tarafından Amatör Spor Kulüplerine malzeme yapımı yapıldı.

Cumhuriyet Meydanındaki törene Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Remzi Arkaltı, Kilis Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mahmut Özkan, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Emin Arslan, SGK İl Müdürü Abdulkadir Akkaş, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan Meteoroloji İl Müdürü Mustafa Kurt, daire amir ve müdürleri ile sporcular ile öğrenciler katıldı.