Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Kadıoğlu, zeytin hasadı yapan üreticileri ziyaret ederek onlarla birlikte zeytin topladıktan sonra sorunlarını dinledi.

İl Müdürü Songül Kadıoğlu, Türkiye’de önemli bir zeytincilik merkezi olan Kilis’te, zeytin üreticileri ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Kadıoğlu, zeytin üreticileri ile birlikte zeytin toplayarak, zeytin üreticilerin sıkıntılarını ve sorunlarını yerinde tespit etti.

İl Müdürü Songül Kadıoğlu, Zeytinde bu yıl üretim rekoltesinin düşük olduğunu belirterek, “Zeytincilik zahmet gerektiren emek isteyen bir üretimdir. Zeytin dalından bin bir zahmet toplanarak sıkıldıktan sonra sofralarımıza kadar ulaşıyor. Bugün bizzat yanınızda bulunarak zeytin toplanmasından işlenmesine kadar olan safasın da sizinle birlikte olmak istedim. Zeytincilikle ilgili devletimizin destekleri sürüyor. Bundan sonrada desteklerimiz sürecektir. Kilis’i zeytincilik alanında bir marke haline getirmek için çalışıyoruz. Organik zeytin gerçekten ülkemizde ve dünyada belirli bir aşama kaydetti. Bu nedenle İlimizde de organik zeytin üretiminin desteği sürecektir" dedi.

Zeytin üreticileri ise karşılarında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Kadıoğlu’nu görünce şaşırdılar. Üreticiler, İl Müdürü Songül Kadıoğlu’na, üreticinin her zaman yanında oldukları için teşekkür ettiler.