Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından geliştirilen "Aile Eğitim Programı"na (AEP) Kırıkkale’den katılan devlet kurumu çalışanlarına sertifikaları verildi.

Aile Eğitim Programı Eğitici Eğitim Programı’na, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı kuruluşlarda görev yapan sosyal çalışmacılar, psikologlar, sosyologlar, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda görev yapan rehber öğretmenler, Halk Sağlığı Müdürlüğünde görev yapan psikolog ve sosyal çalışmacılar, İl Müftülüğünde görev yapan vaizeler katıldı. 22-26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen AEP Eğitici Eğitim Programı sonunda yapılan sınavda, başarılı olan 22 kişi sertifika almaya hak kazandı.

Sertifikalarını almaya hak kazanan çalışanların sertifikaları Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Uğurlu, Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan ve İl Müftüsü Şahin Yıldırım tarafından verildi. Sertifika töreninde söz alan katılımcılar eğitimden duyduğu memnuniyeti, eğitimin kendilerine katkı sağladığını ve en kısa zamanda il genelinde uygulayacaklarını vurguladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından uygulanmak üzere geliştirilen AEP, ülke genelinde sağlıklı, mutlu ve müreffeh ailelerin oluşması için ailelerin eğitim, hukuk, iktisat, medya ve sağlık alanlarındaki hizmetlerden daha etkili biçimde yararlanmalarına, aile içi süreçlerini işlevselleştirerek aile yaşam kalitelerini arttırmalarına, sahip oldukları her türlü kaynağı etkili bir şekilde yönetmelerine ve karşılaşabilecekleri çeşitli risklere yönelik önlemler almalarına katkıda bulunmayı amaçlıyor.