AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay, Türkiye Gazetesi Kırıkkale İl Temsilciliğini ziyaret etti. Türkiye Gazetesi Kırıkkale Temsilcisi Gültekin Yiğit ile referandum sürecini değerlendiren Akçay, Türkiye’nin halk oylaması sonucunda çıkacak büyük bir evet kararının ardından çok şey kazanacağını ifade etti.

Referandum çalışmaları kapsamında bir yandan esnaf ziyaretleri, bir yandan ev toplantıları yapan, bir yandan da Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret eden AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay, Türkiye’nin 16 Nisan’da yapılacak halk oylaması sonucunda çıkacak büyük bir evet kararının ardından çok şey kazanacağını ifade etti.

AK Parti Kırıkkale İl teşkilatı olarak Ankara Arena’da verilen startın ardından bir an bile boş durmadıklarını dile getiren Akçay, 16 Nisan tarihine kadar da bir an olsun boş durmayacaklarını, halka kapı kapı dolaşarak Anayasa değişikliğinin gerekçelerini ve kazandırdıklarını anlatacaklarını ifade etti.

"Türkiye artık vakit kaybetmeyecek"

Halk oylamasında Kırıkkale’den güçlü bir evet çıkarmak için yoğun bir gayret sarf ettiklerini belirten Akçay, “Gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde halkımızın teveccühü bizlere büyük enerji veriyor. Halkımıza, referandumdan evet çıkarsa ülkemizin büyük bir siyasi istikrar kazanacağını anlatıyoruz. Cumhurbaşkanları ve başbakanlar arasındaki ihtilafın kalkmasının, çift başlılığın ortadan kalkmasının faydalarını, terörle mücadelenin tek elden yürütülmesi ve anında kararlar verilebilmesinin ne kadar önemli olduğunu anlatıyoruz. Anayasa değişikliği ile artık koalisyonlarla vakit kaybedilmeyecek. Cumhurbaşkanı yüzde 50’nin üzerinde bir oyla seçilecek. En önemlisi; tek otorite olacağı için darbeler tarihe karışacak” dedi.