Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, 10 yıl önce belediye hisselerini satın alan ancak haciz yüzünden tapularını alamayan vatandaşların en geç 12 gün içerisinde müracaat ettikleri takdirde tapularını alabileceklerinin müjdesini verdi.

Başkan Saygılı bir basın toplantısı düzenleyerek belediyeden hisse alanlara basın yoluyla müjdeli haberi verdi. Belediyede hisseleri bulunan vatandaşların tapularını en geç 12 gün içerisinde Emlak Müdürlüğüne müracaatları ile tapularını alabileceklerini söyleyen Başkan

Saygılı, “Kırıkkale Belediyesi’nde 10 yıllık bir süre içerisinde yol kesintisi münasebetiyle vatandaşların arazilerin içerisindeki Belediye hisseleri var. Bu belediye hisselerini vatandaşlarımız geçmişte satın almışlar fakat üzerlerindeki Kırıkkale Belediyesi ve SGK’ya olan borçları nedeniyle bunların tapusunu alamadılar. Tapu tahsis belgeleriyle gece kondu konumunda olup da tapu bekleyen vatandaşlarımızın mağduriyetleri söz konusuydu” dedi.

Başkan Saygılı, “Yeni çıkan yasa ile biz bir çalışma yaptık. Kırıkkale Belediyesi’nde hissesi olup da satın alan fakat tapularını alamayan vatandaşlarımızın Belediye hisseleri üzerindeki hacizleri kaldırdık. Daha önce satın alanlar parasını ödeyenler tapularını bugün itibariyle alabilir. Emlak Müdürlüğüne müracaatları ile tapularını alabilirler. Bu süreli bir kısım. Kırıkkale Belediyesi’nin SGK ile ilgili olarak borç yükü oldukça fazla. Bizlerde bu taksitlendirme işlemlerine müracaat ederek oradaki hacizlerin kaldırılması ile ilgili ödemeleri yaptık, girişimlerde bulunduk. Geçmişte satın alanlar gelip tapularını alabilecekler. Yıllardır beklenti içerisinde olan bir mağduriyetti. Halk gününde vatandaşlarımız bu konuyu dile getiriyorlardı. Bize 12 günlük bir süre verdiler. 12 gün içerisinde müracaat ederlerse tapularını teslim edeceğiz”. şeklinde konuştu.