Kırıkkale’de özel gereksinime ihtiyaç duyan birey sahiplerine yönelik düzenlenen “Engelleri Aşmak Engellilerle Yaşamak” konulu seminerde konuşan Mehmet Işıtan Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Sami Yanık, kendisinin de özel gereksinimli birey babası olduğunu söyleyerek, “Yalnız değilsiniz, hep birlikteyiz, bu bir başlangıç olsun ve el ele bu yolda birlikte yürüyelim” dedi

Kırıkkale Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mehmet Işıtan Özel Eğitim Uygulama Merkezince kentteki özel gereksinimli bireylerin ailelerine yönelik “Engelleri Aşmak Engellilerle Yaşamak” konulu seminer düzenlendi. İl Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen seminerin öncesinde özel gereksinimli öğrencilerin hazırlayıp sunduğu gösteriler büyük beğeni topladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Mehmet Işıtan, Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Sami Yanık, kendisinin de özel gereksinimli birey sahibi olduğunu belirterek seminere katılan özel gereksinime ihtiyaç duyan birey sahiplerine yalnız olmadıklarını söyledi. Yanık, “Kendimde bir engelli çocuk babasıyım. Artık engelli kelimesini kullanmak istemiyorum. Özel gereksinime ihtiyaç duyan birey babasıyım. İyiki de özel gereksinime ihtiyaç duyan babası olmuşum, onların dünyasını tanımışım, yalnız değilsiniz, hep birlikteyiz, bu bir başlangıç olsun ve el ele bu yolda birlikte yürüyelim” şeklinde konuştu.

Seminere konuşması olarak katılan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Ayhan Aydın ve Yrd. Doç. Dr. Macit A. Melekoğlu özel gereksinimli birey sahiplerini çeşitli konularda bilgilendirdiler. İlk konuşmayı yapan Aydın, özel gereksinimli birey sahiplerine, “beyin sevgi ile gelişir. O’nun sizin için bir armağan olduğunu düşünün. Elbet bazı zorluklar yaşıyorsunuz ama eğitimle her şey açılır” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Macit A. Melekoğlu ise ailelerin özel gereksinimli bireylerin eğitimlerini tamamlamasında en önemli faktörlerden bir tanesi olduğunu söyledi. Melekoğlu, “Özel gereksinimli bireylerin eğitim sürecinde sizler sadece akademik anlamda değil, sosyal beceri kazandırmada ve diğer yaşam becerilerini kazandırmada çok önemli unsurlarsınız” ifadelerini kullandı.